Glenn Strömberg är Luke Skywalker

Igår köpte TV4 konkurrenten Canal+. Fantastiskt…illa. I ett slag får kanalen som raderade ut begreppet kvalitet från tv-kartan tillgång till massor av film, tv-serier och sport. Det gör mig närmast illamående.

Framförallt gäller det sporträttigheterna. Den som är skarpsynt har nog läst ett inlägg om vad jag (inte) tycker om fyran. Nu får de resten av de bra fotbollsligorna i Europa. Fy satan. Om det innebär att Granqvist och de andra får sällskap/ersätts av Ekwall, Wenström, Lundh med sin laptop och de andra omänniskorna är det här en mörk, mörk dag. Då byts kvaliteten som stavas Canal+ mot ett inkompetent och sönderhackat gytter under ledning av en ointressant jaha-människa – och självklart fylls studion med samma trötta experter och proffstyckare som alltid. TV4 är ett bottenlöst hål av usla sportreportrar.

Den kanalen är det engelska uttrycket More Money Than Sense omvandlat till en tv-kanal. Det hade fyran förvisso varit med 24 spänn på bankboken också, men nu har de tyvärr miljarder och en massa makt.

Fyran är som Imperiet i Stjärnornas Krig. Scherman är en liten kejsare med otäckt flin, Peppe Eng, Perlskog, Wenström och de flesta andra är helt opersonliga Stormtroopers och Ekwall är naturligtvis Darth Vader. Nix, Ekwall är ingen cool filmskurk, men hans röst och blotta framträdande kan få folk att kvävas – precis som när Sithlorden trampade runt på stjärnkryssarna i de gamla rullarna.

Mot dessa avarter i tv-världen står ett SVT med allt mer krympande utbud av sport, men de är goda och kämpar för det rätta. De har Glenn Strömberg – vår Luke Skywalker i en tv-galax av lallande dårar på fyran. Visserligen är Mats Nyström en tämligen harig Chewbacca, men SVT är våra rebeller. De som slåss mot det onda Imperiet.

Glenn Strömberg är vårt sista hopp. Måtte kraften vara med honom. Fastnar han någonsin på den mörka sidan och gör gemensam sak med lössen på fyran ska jag personligen kamikazestörta Millennium Falcon rätt in i deras högkvarter i Stockholm (a.k.a. Dödsstjärnan).

(… och om någon till äventyrs tänkte kommentera på det manér som är vanligt när man hackar på folk så svarar jag direkt för att kväva er: nej, jag är inte misslyckad, avundsjuk, bitter, loser, pantad eller så. Det här är inte heller typiskt Jante, så svenskt, bla, bla, bla… Det är ren avsky. Jag hoppas fyran imploderar. Tack för kaffet!)

5 reaktioner på ”Glenn Strömberg är Luke Skywalker

 1. Är det inte bara frivilliga mongon som hänvisar till Jante varje gång de gjort bort sig än en gång.

  SVT sport är de två första gudfader-filmerna. TV4 de tre senaste Star Wars-filmerna. På dom Luca!

 2. Jo, och de är särskilt vanliga i reklambranschen. Alla debatter i forum brukar hamna i ett evigt jantekrig.

  Fyran ska sova bland fiskarna!

 3. Jag har svårt att se Ekwall som Darth Vader. Snarare som JarJar Binks. Han har den tomma blick som vanligtvis bara förknippas med datoranimerade figurer eller människor vars symptom har riktigt långa och krångliga namn.

  Att Ekwall skulle ha några andra recept än sådana som är utskrivna av läkare är en orimlig tanke.

  Kul förresten med en reklamare från min del av stan.

 4. Det är som jag Polly, minus tilldragande och kung…

  Bull – du har nog rätt, när jag tänker efter. Jaha, du är också från öster. Stort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s