Att sjunga om himlen med en helvetisk röst

En av de roligaste bloggar jag vet är Bloggfrossa som skrivs av en kille här i Göteborg. Några av de saker som stör honom är spårvagnsfärder och gatumusikanter. Vi har med andra ord en hel del gemensamt.

Dock, det finns en gatumusikant som sjunger i en helt egen division. Det är liraren som står ungefär vid systemet på Avenyn. Bandare i näven, mikrofon och en liten högtalare. Ord som något under hundra och femfemma har nog yttrats om honom då och då.

MEN, han får folk att le, eller i mitt fall närmast skratta så att tårarna rinner (jag skrattar med honom, inte åt honom).

Han står där och sjunger religiösa sånger med en röst som är som ett grovt sandpapper.

”När vi ses igen i himm-eeee-leeeen”, gastade han idag. Annars är Pärleporten en favorit.

Han är briljant, där rumänska dragspelssadister är just dragspelssadister. Det är han och den cyklande sångaren som är Göteborgs gatumusikantshopp.

12 reaktioner till “Att sjunga om himlen med en helvetisk röst

 1. Finns han kvar fortfarande… han fanns ju redan för tio-femton år sedan. Måste väl ha bytt ut bandaren i alla fall…

 2. Femfemma! Ja jäklar vad tiden går! Har inte hört det utrycket sedan Hörby Mentalsjukhus stod i ljusan låga.

 3. Eftersom man numer är utflyttad göteborgare så undrar man stilla om det är gamla klassikern Håkan Hägg som numer huserar på Avenyn. Han hade ju verkligen en förkärlek till kristna sånger med ett skönt darr på rösten, fast det var ju typ 20 år sedan. Han kanske inte ens är i livet längre?

 4. Syrran >> Tror faktiskt att det är samma bandare. Det var kvalitet i bandare, något dagens ipod-generation inte förstår.

  L80 >> Lustigt, det uttrycket hör jag ofta 😉

  Hedde >> Vet ej. Hägg är inte det han som går fort? I så fall är han cykelmannen i inlägget. Den killen sjunger gärna sakralt också.

 5. Blev alltid glad av att se ”älgen” var gång jag såg honom. Fram tills jag fick höra att han föddes och växte upp fullt normal och har blivit som han är på grund av svår mobbing under skolåren. Att det dessutom finns youtubeklipp på honom får mig då att må illa.

  Skönt dock att bandarmannen håller stilen, hörde honom härom dagen också. Inte minst sedan gittarrmongot lagt av. Rosros har jag dock inte sett på skitlänge.

 6. Bruce >> Det var helt okänt för mig. Trist att höra om så är fallet.

  Rosros, det var fan en lirare, det. Jag tror dock att han var aktiv för något eller några år sedan.

 7. Usch va tragiskt att höra att Håkan äör som han är pga mobbing o annan skit. Ingenting man hörde talas om på den tiden man alltid såg honom i Nordstan sjungandes o berättandes.

 8. Håkan? ”Älgen”? Mobbad? När hände detta? Vill minnas att han stod och sjöng på fyrans spårvagn redan i början av åttiotalet.
  Bakgrundshistoria?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s