Frukost och förändring, tack

– Vi måste ändra vår livsföring, sa D. Vi satt tillsammans med L och käkade frukost på caféet som ligger där Ånäsvägen tippar nedåt.

Det var kul igår, men med en del trista spår i form av trötthet.

Det var jag, D, J, Å och L ett litet tag på Paddington igår. Det var också en charmig dam i världens coolaste gummistövlar. Det var en grånad irländsk boxare som förklarade hur bra boxning var mot ölmagar och berättade om när han första gången såg en svart man som nyinflyttad i London. Det var hysteriskt roliga anekdoter om fotbollsspelare. Det var Blåvitt på burken, cider och öl i glasen. Det var en onödig utflykt till ett stängningssuget Halta Lotta. Det var deja vu all over again, som Yogi Berra sa en gång.

Men, vi längtar efter något annat nu. Jag, mer än någonsin förut, längtar efter tvåsamheten. Vi har så förbannat roligt, men jag behöver ett annat vi också. Jag får jobba på det – när jag inte plitar på romanen.

3 reaktioner till “Frukost och förändring, tack

  1. Hitta en särbo! Då har man lite av båda världar och mycken tid att längta, vilket jag tror är bästa medicinen mot stagnation. Ett årskort på SJ ingår dessvärre också i ekvationen. Men vem har sagt att kärleken är billig….. ganska många faktiskt, när jag tänker efter…

  2. Kanske tvåsamhet kan vara även en inspirationskälla för romanen? Värt att lägga lite tid på. 😉

  3. L80 >> Nja, jag har testat distans och SJ har varje gång inneburit ganska rediga farväl. Jag tror nog mer på att ha henne i Göteborg.

    Maria >> Det har du en poäng i, helt klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s