Piska mig hårt

… hette Eldkvarn en gång i tiden. Det är ett band som alltid spelat en viktig roll i mitt liv. Pluras texter har hamrat sig in i mitt inre och stannar för alltid där.

Jag såg dem live redan när jag var omyndig. Brorsan bjöd på pizzarestaurang. Min svägerska köpte en bärs till mig och sa att jag fick smyga med den. Hallå där, röt vakten. Hon blev livrädd och skulle förklara bort langningen, men det var H som bodde i vår svale som stod dörr. Allmänt garv och en slokörad halländska.

Sen har jag sett bandet otaliga gånger, bland annat på Hwitan i Falkenberg. En på alla sätt absurd utflykt. Hwitan var ett ställe där de helt sonika drog ur sladden till lamporna på uteserveringen när de ville stänga. Va? Säga till gästerna? Nej, vi drar ur pluggen och bommar igen bara…

Annedalskyrkan var den mest Eldkvarniga av gigen. Det var sista kvällen med 24. Det var en konsert om kärlekens törst. Vi höll på att gå sönder då och led båda två i kyrkbänken. Det är så vackert, sa hon. Sen sov vi, kramades hejdå vid tåget dagen därpå och sågs aldrig mer.

En vecka senare bröt vi på en ledsen telefonlinje och jag åkte som i en dimma till Helsingborg och satt och tittade ut över vattnet bredvid ett gäng pårökta blåvittfans. Det var en jävla skitdag, helt enkelt.

Nånting måste gå sönder, för att himlen ska va’ blå..

Det var min signaturmelodi ett tag. Sen orkade jag inte vara patetisk och gick vidare, men Eldkvarn följde med och just den låten var en de bästa låtarna igår, men idag betyder den något helt annat än då.

Eldkvarn är nog det viktigaste bandet i mitt liv. Det kan låta rätt märkligt, men givet den här bloggens natur så kanske det inte gör det. Hur som helst, Eldkvarn är alltid en av spelarna när mitt liv förändras, på ett eller annat sätt.

Så också nu, men mer om det en annan dag…

2 reaktioner till “Piska mig hårt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s