Ett gym fullt av gengångare

Jag var på väg över Willinsbron igår. Ett lätt regn förstörde inte mitt goda humör, eftersom Blåvitt vunnit och jag dessutom var ett geni som undvek krogkvällen med de andra.

När jag tittade in i det rätt så nybyggda gymmet i Aurorahuset såg jag något som gjorde att jag gnuggade mig i ögonen och sen tittade igen.

Jo, i det stängda och nedsläckta gymmet hasade en gengångare omkring. Då och då stannade den till vid en crosstrainer och det såg ut som om figuren … grät?

– Det är min dödade övervikt, sa plötsligt en ganska spenslig dam som kom gående från Olskrokssidan av bron. Hon var tvungen att hålla i sina byxor för att de inte skulle ramla av henne och ursäktade sig för att kläderna var lite säckiga. Hon hade helt enkelt inte haft tid att downsiza garderoben, viktnedgången hade kommit alltför fort.

– Jag slet som ett djur i gymmet. Kilona rasade av mig utan att jag hann reflektera och nu spökar mitt döda späck därinne. Det hann aldrig förlika sig med sin bortgång och söker nu en frid som inte går att finna.

– Tur att jag tränar på Active Wellness, sa jag. Där har de i alla fall spökfällor.

Jag gick vidare. Det var en helt vanlig kväll i Olskroken…

2 reaktioner till “Ett gym fullt av gengångare

  1. I ärlighetens namn kan det verka något märkligt att jag tycker det… Men, kanske är det så att ens lokala gengångare känns mer normala på något sätt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s