En gråmelerad återblick

Ibland sägs det att vi människor har en tendens att se det förgångna i ett slags rosa skimmer.

Själv ser jag forntiden i ett gråmelerat töcken. Varför var alla t-shirts gråmelerade under nittiotalet, kan någon svara på det?

Det är en oskyldig fråga, men minnena är rätt otäcka.

Numera får jag närmast epileptiska anfall om jag ser gråmelerat. Då köpte jag mängder av – företrädelsevis fotbollsrelaterade – t-tröjor. Det var taskiga potatistryck på sekunda tyger… Och alla var otäckt gråmelerade. Det var klubbmärken, invasionsteman, on tour, svart tryck, blått tryck, blått och guld. Men, framförallt var det gråmelerat.

Åttiotalets pastell vill jag inte återuppliva ens under pistolhot, men detsamma gäller nittiotalet och dessa satans gråmelerade tyger från Hades…

Jag grät en tår av glädje igår när jag insåg att min garderob numera är helt befriad från gråmelerat. Dock fick jag nästan en impuls att sticka ut ögonen när jag hittade en kostym jag köpte i Dublin för länge sedan. Undrar vad som händer om jag lämnar den till välgörande ändamål. Eventuellt kanske insamlingslådan imploderar – så gräsligt var snittet.

Fast, kostymen var i alla fall inte gråmelerad…

2 reaktioner till “En gråmelerad återblick

  1. Ahh. Ljuva 90-tal. Tiden då man var snygg och i övrigt låg på topp. Det är en av mina allra största bedrifter här i livet att inte ha hakat på trenden med Palladiumskor, gråmelerad replay-tischa samt en långärmad polotröja under.

    Pullovervästen i indigo från Boomerang står jag dock för.

    80-talets modenycker talar vi tyst om. Då låg jag inte på topp.

  2. Ja, du Bruce. Långärmat under kortärmat… Det var jävligt poppis på bortamatcherna. Blåvittröja och så collegetröja (som man gärna sa) under. Plus att man gärna svängde sig med någon engelsk halsduk också.

    80-talet och kläder – det enda jag inte lyckats förtränga är skolfotot från ettan. Där sitter man med Millwalltröja och fem millimeter hår på skallen. Herregud, those were NOT the days.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s