Till havs, till hafs

Okej, mitt försök att sjunga Harry Brandelius slagdänga om hur skönt det är att lätta ankar fick inte mer uppmärksamhet än en sån där blick som bara sjuttonåriga tjejer kan leverera.

Däremot rönte mitt försök att imitera Jussi Björlings Till havs fler vända huvuden på båten. Det var dock inga hänförda fans direkt.

Bortsett från det så började sjöresan bra idag. Lillebror T samt hela storebror D:s familj lämnade Särö för Kungsö i gryningen (cirka 9.30 med andra ord). Picknick, sol och tupplur i ruffen hanns med innan vi vände åter – och då gick det förstås åt skogen.

Jag litar ju aldrig på flytvästtillverkare och därför använder jag heliumballonger knutna runt kroppen så att jag inte ska sjunka om jag druttar i. Kruxet är bara att man måste hålla sig i relingen då. Det glömde jag – och svävade strax iväg mot Särö och evigheten.

Jag passerade en golfbana där von Oviktigsson bevisade att utslag inte blir perfekta bara för att man föds med en silverjärntrea i munnen och på den smala vägens mötesplats satt en sexuellt hämmad man i en stor BMW och svor för att någon körde efter reglerna och hann före honom.

Till slut hackade en kråka sönder en ballong och jag föll, föll, föll och landade på min broders altan. Där skulle de just fira beklaga mitt frånfälle med en grillbuffé och hade jag inte skrivit de här raderna hade vi väl suttit där än (alternativt sprungit omkring och viftat bort getingar).

Förresten, styrbord och babord – vad är det för fel på höger och vänster?

4 reaktioner på ”Till havs, till hafs

  1. Är ju lite småpraktiskt att veta vad som är vad på en båt. Att slippa stå mot varandra och börja dividera om ”är det höger från mitt håll eller ditt håll som du menar?” Det är min teori i alla fall.

    Men jag har en teori om allt och det är inte alltid dom stämmer. Står du förresten med röva åt aktern, så är ju styrbord höger, trots att babord låter betydligt högrare. Det innebär att han som hittade på orden styrbord och babord inte var kapten. Snarare hoppilandkalle.

  2. Jag kom just fram till att bara jag vet var skepparen har lagt ölen så får alla håll heta vad de vill

    – Styrbord eller babord?
    – Grolsch!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s