Tända ljus är så oromantiskt

… ja, om de är det enda alternativet! Annars är jag helt och hållet på deras sida. De äro mina allierade mörka och kulna kväller och nätter…

I morse mötte jag en yvig kämpe från ett förgånget liv. Han brukade titta in på vår klubb på väg hem från sitt jobb för några allt taskigare år sedan. Han beställde alltid en grogg som bestod av en tolva vodka, blandad med Woodpecker starkcider. Han skrattade mycket. Han satt alltid i hörnet, precis under högtalaren.

Han bodde i en lägenhet utan ström, eftersom han haft någon form av problem med elbolaget. Han var en ganska stor musikälskare och lyssnade ständigt på sin bandare, vilket måste orsakat enorma inköp av batterier.

Ville han ha ljus i sitt hem tände han stearinljus. Sen satt han där i skenet av ljuset och lyssnade på musik i en batteridriven bergsprängare.

Undrar vad folk trodde om honom i snabbköpet?

”En falukorv, en tvåa mjölk, 200 stearinljus och en kundvagn med batterier, tack!”

I morse gick han yvigt längs Stampgatan och gömde själens speglar bakom solbrillor, trots en mulen morgon. Han såg ut att befinna sig i en mycket värre värld numera. Trist…

2 reaktioner till “Tända ljus är så oromantiskt

  1. Han låter grymt mysig. Och romantsikt är bara förnamnet.
    I min värld har han inga möbler alls i sitt fyrkantiga vardagsrum med gamla medaljongtapeter. Där sitter han på golvet och äter pizza ur kartongen i skenet av stearinljus. Oj jag blev helt tagen av batterimannen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s