Talskrivare åt finansbranschen

Det ringde i telefonen. För en gångs skull var det inte en försäljare som smitit förbi mitt NIX-skydd.

– Hallå, jag har läst din blogg, sa han. Han var aktieexpert på en bank vars namn jag inte avslöjar.

– Du verkar vara rätt fantasifull, kan du skriva lite oneliners åt mig som jag kan använda. Det ska verka som om jag är inititerad, fast jag egentligen inte vet vad jag säger, sa han.

– Visst, sa jag. Vad sägs om den här: I vanliga fall ska inte börsen bete sig så här. Den är väldigt oberäknelig just nu.

– Nej, den använde Gunnar Ek i GP idag.

– Okej, om vi prövar med det här då: Man ska fortfarande vara försiktig och inte springa in hals över huvud, men jag tror faktiskt att vi börjar närma oss köpberedskap.

– Tyvärr, den använde C-G Gyllenram i GP idag.

– Vi räknade med en uppgång, men att det blev en nedgång är egentligen inte förvånande för oss?

– Hmm, den var inte så dum.

– Aktier är som solen, ibland går de upp, ibland lyser de klart, ibland sjunker de.

– Fan, det där är briljant.

– Det är egentligen omöjligt att förutspå marknaden, men vi är övertygade om att vi gör rätt i det vi gör, även om vi emellanåt får reva segel, vända på rodret, klä om till transvestiter, spotta i nävarna, gräva ut latrinen och lägga oss platt på rygg och erkänna att våra prognoser var helt rätt, men att de slog fel på grund av förutsättningar ingen egentligen kunde förutse, men som vi garderade oss för i vårt initiala besked om att marknaden garanterat kommer att reagera både surt och glatt på samma nyheter, men att det är så mycket annat som spelar in i.

– Det där kommer pressen att gå bort sig i.

– Vi kommer att se både upp- och nedgångar i framtiden. Jag tror inte att vi långsiktigt kan räkna med lika stora värdeökningar som tidigare år – eftersom de är historia och saknar effekt på framtiden. Samtidigt vill vi starkt poängtera att aktier, historiskt sett, är den bästa investeringsformen på lång sikt och att de är en garant för stora värdeökningar. Fast, samtidigt är alla investeringar en risk förstås.

– Genialiskt. Tack, sa han. Vad blir jag skyldig?

– Vad sägs om lite börstips, sa jag.

– Lägg dina stålar i madrassen. Bättre att en mal äter upp dem än att en idiot förskingrar dem och sen tjänar grymma pengar på förvaltningsavgiften.

6 reaktioner på ”Talskrivare åt finansbranschen

 1. Kontaktmannen >> Det här är min mörka hemlighet. Jag är rädd för telefonförsäljare. En del drömmer om Jason, Freddie K, motorsågar, att bli jagade av hemskingar och annat. Själv drömmer jag mardrömmar om telefonförsäljare.

  Mer än en gång har jag vaknat med telefonen sönderslagen efter i en desperat dröm försökt att krossa mina små nemesisar.

  Så, därför är jag med i NIX.

  Eller, så är det bara för att jag inte kan säga nej när folk ringer, det kan vara så också.

  Jag jobbar för övrigt inte med reklam, allt jag skriver är upplysande poesi syftat att vägleda folk till bättre och renare inköpsvanor. 🙂

 2. Du kan få en motorsåg av mig. Jag har snart en över när svärfar kommer med en långbladare.
  Om det känns jobbigt kan du alltid använda den på telefonen. Då ringer garanterat ingen mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s