Vinylfest in memoriam

För länge sedan hade vi vinylfester. Först var det Dr. B, Murder och Klibbis. De ringde mig mitt i natten och exakt vad de gjorde med telefonluren lämnar vi därhän, men de hade i alla fall haft vinylfest.

Vi gjorde om det i min gamla hederliga etta i Björkekärr. Jag, Klibbis, Dr B och den arge. Ordern var enkel – bara vinyl och alla måste lira minst tio låtar var.

Det var en av de mest minnesvärda kvällarna där. Jag och Dr. B dansade hip-hop i svalen, Klibbis och den arge gick vilse på vägen hem och hamnade i Härlanda tjärn. Sen skulle Dr. B surfa och när jag vaknade dagen efter fanns där 200 besökta sidor i läsaren – alla började på zzz.; vvv. eller något i den stilen. Inte en gång träffade Dr. B den magiska kombinationen www. Han var för övrigt webmaster på den tiden.

Vad spelade jag? Vill minnas att All that Jazz lirades, några av Midnight Oils tidiga plattor – långt innan Beds are Burning – och nästan garanterat R.E.M. – Document. Dr. B hade självklart punk och Klibbis gangsta rap.

Annars var musikfesterna då mest hos Murder. Han hade en stor R2D2 i hallen och I wanna be adored på VHS. Vi somnade alltid till den, med flaket odrucket.

Vi var unga då… Vi har inte förändrats ett dugg.

… och idag kom mina ramar från Artvinyl. Plattorna jag växte upp med ska upp på väggen.

Vi kanske borde ha en vinylfest igen. Jag och de andra tanterna.

3 reaktioner till “Vinylfest in memoriam

  1. Vinylomslag är vackert. Särskilt gamla klassiska DM. En och annan vinyl av Front 242 finns också plats i mitt vinylhjärta.
    Skål!

  2. Nina >> Absolut. Idag fyller dessutom godheten år.

    Hasse >> Jag är helt på din sida där. Jag tror vinylbristen är anledningen till fetman i samhället. Förr bytte vi sida var 20:e minut. Idag trycker vi på shuffle i iTunes och så har vi musik som spelar i en vecka… Mer blandband också. Tidmaskin, hitåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s