Grattis på födelsedagen, älskling!

Idag fyller min älskade år. Min vackraste. Min enda. Min ständiga.

Vi möttes när jag var ung. Det var en bullerbyförälskelse. Jag hade rosiga kinder och bar en tröja som min goda smak förträngt sedan länge. Mitt leende räckte till Ulan Bator. Jag hoppade av iver över att få träffas. Det sa klick direkt. Och jag visste, visste redan då att det var vi. För evigt.

Mycket har hänt. Jag har gråtit av glädje i din närhet. Du har givit mig enorm njutning, men också visat dig från din värsta sida. Jag har skrikit ut mitt vansinne när du betett dig som en idiot. Men, förlåtit i nästa sekund när du visade varför, vad du än gör, jag är din för evigt.

Kärlek. Sorg. Glädje. Vansinne. Lugna kvällar. Bultande hjärtan. Everyday is like Sunday. Lördag hela veckan. Rulla hatt. Ett glas tetravin i en grässlänt. En kopp kaffe på piazzan i Milano. Tåg, båt, bil och buss. Resor. Hemkomster. Lyckliga och olyckliga.

Vi har suttit i solen tillsammans, ibland i – jag återkommer tydligen till det – olyckliga modetrender. Vi har frusit under vintrar där vi – varje gång – tror att långkalsongfritt i minusgrader är bra. Vi har dränkts av oktobers småspiksregnande. Vi har varit nyförälskade i många, många april nu.

Vi har rest så långt tillsammans. Alltid kära. Ibland lyckliga och rusiga, ibland olyckligt bakfulla och sjuka. Alltid tillsammans.

Det finns ingen annan. Har aldrig funnits. Kommer aldrig att finnas. Jag kommer att finnas vid din sida tills jag dör. Mitt sista hjärtslag i livet kommer att slå av kärlek till dig.

Idag ska jag fira din födelsedag, min älskade. Fira att du är världens finaste, vackraste och mest galna förälskelse. En psykos som aldrig blir till förnuft – och det är jag gôrpirrigt nöjd med.

Grattis på födelsedagen, IFK Göteborg.

23 reaktioner till “Grattis på födelsedagen, älskling!

 1. IFK Göteborg uppfann kanelbullen – och dessutom semlan, prinsesstårtan, hallonläsken, lördagsgodiset, ostbågarna, Boddingtons, picknickfilten, ballerinakexen och allt vad somriga grillkvällar heter.

  Nu ska du inte vara dum, för övrigt. Det kan på ett negativt sätt påverka antalet julklappar adresserade till dina barn om drygt två månader.

  Det var nämligen IFK som uppfann jultomten också.

 2. hahahahahaha……& idag fyller min älskade mamma..

  hmmm…startades ifk 4 oktober ? eller nåt? hmmm…jag är litte hjärnväck…

 3. Till och med rosa ränder blev bra. Den matchen var det inget fel på. Jag har frusit röven av mig, svettats floder, tappat rösten, stukat foten, kramats, ramlat omkull. gråtit och festat.

  Premiär 1976 för mig.

  Arsenal -80, Valencia -82, Barca -86 (åååh!), Malmö Stadion i ÖS-regnet -87… (veberöd)… Jeppes Pelé-mål på Olympia -95…

  jadu – vi har också haft en del jävligt härdande år.

 4. Ingrid >> Jäpp, så är det – IFK grundades då. Hjärnväck däremot, nej det tycker jag inte.

  Studiomannen >> Jeppemålet var otroligt coolt.

 5. Anjo!
  Igår kväll – precis innan vi skulle somna – sa min flickvän till mig:
  – Du, den där kärlekstexten om IFK som du hade uppe på datorn…
  – Ja…
  – Den var väldigt fin.

  Sedan somnade vi.

 6. Mattias >> Klok flickvän har du också. You are one lucky man.

  Helena >> Ja, IFK är som en dejt i sommarskymningen. Myggorna biter en i småbitar, men sen längtar man hela vintern efter en ny chans.

  Nina >> Skrot är vackert, det har du så rätt i.

  Alla >> Ikväll var en prövning. Min kärlek var som en nackad höna (försök att uppånicka sockerdricka då), men till slut bidde det bra ändå. Tur att Bajen är underpresterarnas underpresterare.

 7. Anjo. Sitten ensam på fullt pendeltåg. Tom, men fullkomlig. Nu är jag liksom lika mållös som tårögd.

  Förbannat vackert och så mycket bättre än mina försök att beskriva min kärlek till Änglarna, Kamraterna, Blåvitt.

  Hur skall du då fira din älsklings födelsedag? Vad tror du om middag med tända ljus och film med 80-talsromantik?

  J!

 8. Underbart! Stod i fållan inför biljettsläppet -82! Som packade sillar trängdes vi blåvita bröder och systrar då nån fått för sig att luckan öppnat! Dom yngre fick lyftas ur, då trycket var enormt! Men det var värt varje timme, minut och sekund! Mörbultad men stolt och lycklig, gick jag med fyra biljetter i näven och mötte upp mina 3 kompisar som ivrigt och ängsligt väntat! Din text sammanfattar ALLT som gör att man bara kan älska IFK! Tack! 🙂 Guldet SKALL hem till Göteborg! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s