Jag-har-inte-tid-maskinen

Om man lever ett liv i cirka 80 år lever man i drygt 2,5 miljarder sekunder. Ändå verkar många människor ständigt tro att de måste spara varenda ögonblick för att inte gå under.

Mat som inte mikrovärms på några sekunder får så ondskefulla blickar att jag ibland tror att folk har värmesyn. Gult ljus i trafiken är en signal att öka farten så att medel-rallyförarsson säkert hinner till nästa rödljus. En vunnen meter i rusningstrafik är guld värd. Nyheterna prenumererar vi på via RSS och markerar alla som lästa när läsaren väl öppnas. Eftersom baristan tar ett par minuter på sig med latten kompenseras det genom att den halsas. Kaffe och andra drycker ska helst inmundigas i flykten, förresten. Varför köpa flergångsgrillar – vi har inte tid att plocka upp engångsgrejerna, tänk då vad tid det skulle ta att bära med hem en permanent grill.

Själv har jag en jag-har-inte-tid-maskin. Den brukar jag klättra in i när jag känner att jag inte hinner med och bara ursäktar mig gentemot allt och alla. Jag har alltid kuddar bundna över magen och häcken och en gammal JOFA-hjälm på skallen. Sen sätter jag mig tillrätta i min maskin och låter den kraschlanda vilket alltid får mig på bättre tankar. Jag får en massa genialiska infall som:

Jag förstör inte en gudomligt skapad kosmisk tidslinje av att koka potatis, istället för att köpa en färdigrätt, vilken i sig innebär samma promenad till butiken samt i slutändan mer tid vid spisen/i kylen eftersom den inte mättar rätt.

Av de närmare 120 timmarna varje vecka som heltidsjobbande jag inte befinner mig på eller på väg till/från jobbet finns märkligt nog utrymme för åtminstone fem timmars träning/motion.

Och räknar vi bort drygt 50 timmar som är den tid jag som heltidssovare, inklusive drömövertid, knoppar finns massor med tid kvar till vänner, familj, bloggande, skrivande och allt annat.

Jag-har-inte-tid-maskinen är briljant. Den borde alla ha. Igår kraschlandade jag i den och fick nya infall. Idag har jag varit på IKEA, köpt en hel vagn nödvändigheter, ätit lunch, ”hjälpt” min bror att skruva upp nya lampor i mitt hem, bliggat, skrivit några, förhoppningsvis, topplisteämnade rader och klockan är bara tre, knappt.

Det är drygt 32000 sekunder kvar av dagen. Jag har all tid i världen. Fint är det.

2 reaktioner till “Jag-har-inte-tid-maskinen

  1. Underbart räkneexempel och härligt perspektiv. Sådärja, nu har jag lagt någon minut på att skriva ett inlägg och det var väl vart varenda liten sekund. Jag har gott om tid. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s