Luftballong till mitt fluffiga kontor

Jag tog luftballongen till jobbet i morse. Ibland tar jag min rymdraket, men det finns vissa problem att fickparkera i ljusets hastighet. Åh, det här var en härlig morgon. Gymmet på andra sidan autobanan har byggt om. Nu är det de vuxna som åker rutschkana i lekrummet och de små som springer på löpbandet.

Sen flög jag över landets sämsta gata fram till nu. Regeringen har äntligen sparkat överklagandet rörande beslutet att riva Friggagatan där det bör sparkas. Det var ett överklagande som var lika intelligent som att säga: Jo, visst är det en elakartad tumör doktorn, men den har visst kulturellt värde i mitt bröst så låt den fortsätta gro… Friggagatan är några hundra meter nedklottrad ondska; en stump som inte ens en modersgata kan älska.

Och det regnade där jag flög. Små, små droppar. Fast, det var fortune cookie-regn. Varje gång jag fick något på kinden kom det ett visdomsord med, några av dem:

 • Ragga inte på flourtanter – inte en tungkyss utan tjafs då.
 • Kittla inte en brunbjörn med boxhandskar – den kan ha en dålig dag.
 • Vill du vakna i morgon, somna inte i övermorgon.

Vid Brunnsparken tappade ballongen lusten och luften. Jag klev ur, mitt i ett hav av tiggare.

 • Den fattiga från en skum del av Europa: har du en krona till mat?
 • Den lätt glasartade alkisen: har’u en spänn?
 • Den stackars bankdirren: har ni måhända 14 miljarder till en nyemission?

Sen var jag framme. Nedsjunken i min stol på världens fluffigaste byrå…

4 reaktioner på ”Luftballong till mitt fluffiga kontor

 1. Du gick tyyp 10 cm från mig i Bparken imorse & jag sa HEJ ANJO! Men ingen reaktion!!
  Kände mig rätt fläpp…men jag ser kanske så schleten ut att du inte känner igen mig…nej men nu lät det som om jag e en puma annars…äääähhh du fattar…

 2. VA? Ja, men herregud… Nog för att jag kan vara morgontrött, men det här var ju löjligt.

  Du är ju snygg, så det är extra allvarligt att jag är ouppmärksam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s