Stockholm otur och retur

Vem fan uppfann klockan 05.15?

Klockan ringer, nej förintar mig är mer rätt. Det är endast tanken på de sköna själarna på Riddarholmen som får mig att gå upp. Dusch, deo, parfym, brösthårsvaxning, tandblekning, lite smink, lite spray i håret för att dölja det gråa.

Klockan är 06.00.

Buss (för) 17… Avhopp på Centralen. En kille säljer Faktum, alla andra som är på väg till jobb verkar hata livet. Jag är för trött för det också.

06.42. Tuff, tuff, tuff tåget går ut i vida världen. Eller åtminstone ut på svarta Västgötaslätta’. Där sitter/ligger/mornar sig en stad utan namn, utan ljus i fönstren, utan historier. Förutom i ett trotsigt hus där en arbetare äter gröt vid ett bord med rödrutig och lättvättad duk. Tror jag. Det är svårt att se alla detaljer när du susar fram i 180 och har grus i ögonen.

Nästan framme. Skämtet börjar. Elavbrott mellan Norrköping och Gävle säger någon? Till sist framme. Taxikön är längre än världen är rund. Vi går till kunden. Andan i halsen. Vad är klockan?

Sex timmar senare. Det är pissväder. Chauffören dömer ut mannen som ska spela huvudrollen i Stieg Larsson-filmen. Deckare är skit, på det hela taget.

På O’Learys måste man fråga dörrvakten om portkod till toaletten. Undrar om man får stryk om man tar två ark av papperet. Pissar du utanför får du byggstryk…???

Pendeltåg saktar ned oss vid Lerum, förstås. Ständigt dessa pendeltåg. Små tusenfotingar med multipla benbrott. Ha inte så bråttom, säger pendeltåget. Har ni bråttom kommer ni ju fram i tid.

40% av X2000 är försenade säger SJ. Två av två idag. SJ, SJ, gamle vän…

Hemma. Men, det var värt det. Riddarholmens finaste är Riddarholmens finaste.

Slutkläm. Peter Le Marc skrev en gång: Utan dig är jag en tågförsening. Den sången handlar inte om SJ, då hade den nämligen låtit helt annorlunda.

En reaktion på ”Stockholm otur och retur

  1. Synd att du inte kunde komma till Stockholm två dagar tidigare. Inte nog med att du hade haft en mycket roligare vistelse med tusen liten alkohol i blodet, du hade också sluppit SJ vanliga försening.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s