Ordinarie

Jag har inte en historia att berätta. Jag har flera. De är välsignelser och förbannelser. De fyller mina dagar och nätter. De förkortar mina promenader och försenar min rem-sömn. De gör mig kreativ, men också – har jag tyvärr insett – måste de göra mig till en kalenderjunkie.

Jag kan inte skriva lite på den där fantastiska barnboken, som redan har fyra uppföljare löst plottade i hjärnbarkbåten, om jag inte – usch vad jag hatar ordet som följer nu – strukturerar (hu) mig.

Den stora romanen blir ett evighetsprojekt om jag inte blir åtminstone något så när – here we go again – strukturerad i arbetet.

Den vackraste historian jag någonsin försökt att skriva lite lagom ostrukturerat – den måste bli av med sitt o.

Mitt svanhopp rätt ned i den stinkande gyttja som utgörs av usla kriminalromaner och deckare behöver struktur.

Herre, min skapare… Det här var väldigt insiktsfullt. Fast, om man använder olika färger i kalendern kan det ju ändå se lite poetiskt och kreativt ut när man egentligen bara skriver: 18-23: skriva bok.

I en perfekt värld kan man skriva böcker som simultanschack ungefär. Ett drag här, ett drag där.

Äh, strunt i det här. Solen lyser, himmelen är blå, vad det är skönt att strukturera då…

Älsklingar, inbjudan till releasefesten kommer snart, om en strukturering och några sidor till bara…

7 reaktioner till “Ordinarie

  1. Dude, här har du en till som behöver struktur. När jag är som mest uppfuckad, brukar jag önska att jag satt inne. Där snackar vi kreativ grogrund. Problemet är bara att man måste begå ett brott först.

    Jävla skit-Sverige.

  2. Jag träffade faktiskt en kejsare i måndags. Jag tror att du Anjo skulle bli en mycket bättre kejsare än vad han någonsin kommer att bli.

  3. Nina >> Jag hade beordrat alla knapptillverkare att göra dina och Helenas knappar gratis.

    Bruce >> Min Google-kalender skulle förmodligen klara av att styra hela EU. Den är magisk.

  4. Herreminje, vad jag känner igen mig och hur lätt det låter. Synd att det inte går att putta undan allt annat och göra just det. Skriva. Jag hade inte nöjt mig med 18-23 i så fall. Nu blir det bara då och då, tyvärr. Lycka till med ditt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s