Idag är de usla förarnas dag

Jag vet inte varför, men idag var världen galen. På Alströmergatan såg jag, häpet, hur två bilar backade ut samtidigt, från varsin sida av gatan.

BANG! Hej och hå, plåt mot plåt, ljudet av krossade lampor.

Sen, på väg till gymmet, en äldre man kör uppför gångvägen vid S:t Pauli kyrka. Han inser missen och svänger vänster nedför grässlänten för att komma ned till kyrkoplan.

KADONG. Hej och hå, där körde han ut över kanten. Det är nämligen en viss nivåskillnad till asfalten, och bilen blev hängande, fastkilad. Och gubben blev väldigt förvånad.

Det var de usla förarnas dag idag, verkligen.

Jag har inte många egna sådana dagar. Okej, en gång slarvade jag bort brorsans Volvo och väckte honom med beskedet kl. 5.50. Sen ringde jag bängen och anmälde bilen stulen. Tjejen som jag skulle skjutsa till stationen fick ta taxi. Polisen ringde tillbaka för att ta detaljerna. Då kom jag på att jag parkerat i ett annat garage längre bort på gatan. Bad om ursäkt, ringde brorsan och berättade de goda nyheterna. För att säkra pissdagen backade jag rätt in i en annan bil och pajade rumpljusen på bilen.

En reaktion på ”Idag är de usla förarnas dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s