Vänta nu, vad gör Grissom i min lya?

Torsdag var en bra dag. Inte ens lunchen blev det pannkaka av. Jo, efter tusen års väntan blev det faktiskt pannkaka, men never mind. Jag låter inte en kass lunch på Gamle Port förstöra humöret. Det som följde därefter, sedvanlig hopp och lek och sista natten med gänget, var rätt …eh, intressant. Men, sekretessbelagt till 2040.

Hur som helst, igår hämnades världen genom en förkylning. Den kom springande vid sexsnåret och invaderade näsa och öron. Kul att vakna mitt i natten och undra över varför man hör havet brusa, utan snäcka mot örat… Jag hörde något annat också – amerikanska röster. Jag tog på mig min bullshitskyddsväst och rusade ut från sovrummet.

Jaha, där går  CSI Grissom runt i mitt vardagsrum, mitt kliniskt ostädade vardagsrum, och samlar bevis. Han har CSI Sidle, som tydligen återvänt, med sig och hon sprutar med den där vätskan som avslöjar skräpmatsrester.

– Got some cheez doodles residue here, Grissom.

Jag suckar från hörnet där jag står. Grissom tittar upp, nickar och pekar mot soffbordet.

– Do you notice a very small change in the colour on this table? I guess a pizza box stood here yesterday. Judging by the size of the change and the tiny impression into the wood, I would say that it was a Husets special with garlic sauce. Check the fridge.

Sidle lommar iväg och kollar i kylen.

– This doesn’t add up. It’s packed with veggies, low fat milk and orange juice. What kind of a weirdo lives here? He must be a split personality kind of guy.

Grissom ringer plötsligt till CSI Nick. Han skulle visst få nöjet att gräva igenom hela områdets återvinning och sen kolla fingeravtryck på alla återvunna pizzakartonger. Lyckligtvis slänger jag alltid såna saker i andra stadsdelar för att dölja bevisen.

Men det känns som en pyrrhusseger, när jag nu sitter och suckar samtidigt som Las Vegas finest yr runt. Det sista du vill ha i din lya när du är förkyld, ska tvätta, och dessutom bjuda två stollar på tidig middag, är CSI.

Fast, Sara Sidle är förstås väldigt söt.

6 reaktioner till “Vänta nu, vad gör Grissom i min lya?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s