Jul, jul, strilande jul

Okej. Sexton dagar kvar. Det kan fortfarande bli vitare, men tecknen är allt annat än lovande. Tecknen  är istället stora, blöta och ihärdigt fallande.  +7C och novemberregn i december. Glöm inte paraplyet, tomten.

Det är mörkt när jag skyndar till jobbet, det kommer att vara lika mörkt när jag går hem. En härlig insikt kl. 7.31 när jag är på väg över motorvägsbron. Under mig en blöt vägbana och det där ljudet som den skapar när pendlarna rullar fram. Hundratals bländvita ljus som avslöjar att fler än jag är uppe för tidigt idag också.

Några få timmar av ljus, eller snarare omörker, piggar upp (begränsat) mitt på dagen. Fast, det är tillräckligt för att se mina bryderier om både det ena och det oenade flyga söderut, mot varmare stränder. Det känns ändå rätt fint på något sätt då.

Julstaden har tänt sina ljus och de glimrar i vattenpölarna när jag går hem. Kommunal ljusdesign runt Gustaf Adolfs torg. Julstämning i hela Brunnsparken.  De som inte fattat att det är total recession hastar fram med julklappspåsar. Kompisen har bäddat in symaskinen i en svart plastsäck. Kanske är han rädd att få stryk på Lerumspendeln om han visar den.

Sen. Jag är ensam, traskar förbi en snart-är-jag-din-för-evigt-arena med grönt, grönt, grönt gräs som tittar ut. Dis. Bris. Dripp. Dropp. Huva på. Handskar på. Burr. Kurr. Hemma. Tittar ut genom fönstret. Mörkret är kvar där ute och väntar på mig. Imorgon gör jag det sällskap igen.

Om två veckor börjar det ljusna igen. Så, om fyra veckor kommer det att vara lika mörkt som idag? Alltid något.

4 reaktioner till “Jul, jul, strilande jul

  1. Japp, efter TFF hemma i år, traskade man förbi Gamla Ullevi och blev genast på lite mindre genomuselt humör. Nybygget har piggat upp och funkat som ständig humörhöjare.

    Men jag tror att den effekten kommer avta när man väl flyttat in där.

  2. Jag är helt övertygad om att det kommer att hända något underbart imorgon. Bara det gör att det är värt att gå upp. Kram!

  3. Bruce >> Jag vet vilka jag ska sitta med. Jag mår redan lite sådär…

    L80 >> Det är så sant, så sant.

    Mariafia >> Ja, det blir åtminstone lite hattrullande 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s