Sökarljus och kyla

Nere vid Lilla Bommen finns ett höghus. Skyskrapa säger en del. Vattenståndet och läppstiftet säger den lokala tjommehumorn.

På taket sitter ett sökarljus som söker av himlavalvet. Jag har inte läst det någonstans, men jag vet att de letar efter tomten. När han kommer ska luftvärnet skjuta ned honom. Det är så det funkar. Går det dåligt för Volvo ska tomten få fan, som det gamla ordspråket säger.

Ganska otäckt.

Men, så är Göteborg rätt illa vid den här tiden av året.

Ur gatubrunnarna sipprar otäcka och nedspolade vitsars odörer. Trutarna har flytt stan och istället är det vildvittror som jagar fram mellan husen. Tiggarna ber om en femma, men kan till nöds tänka sig en aktiemajoritet i New Wave. Ficktjuvarna stjäl inte din pluska. De stoppar bara ned händerna i dina jeans för att värma sig.

En vecka och en timme till jul. Tag skydd, tomtefar.

2 reaktioner till “Sökarljus och kyla

  1. Kan dementera luftvärnsteorin. Strålkastaren är där, för att irritera mig personligen. Den har räknat ut ett exakt tidsspann för när jag precis är på väg att somna, då plötsligt riktar sig uppmärksamheten mot mig och lyser upp hela sovrummet. Jag har alltid trott det är Sauron. Men det kan även vara Jan Sherman.

    Eller vänta nu. De är ju en och samma person.

  2. Bruce >> Hahahaha, och plötsligt föll bitarna på plats. Nu vet jag att orcherna är klonade varianter av Patrick Ekwall och Robban Perlskog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s