Tomten bor i mitt hus

Nordpolen, säger du?

Lägg av. Tomten bor i mitt hus i Olskroken. Han har takvåningen och en terrass där Rudolf och de andra luftar sig.

Förr bodde påskharen i källaren också, men vicevärden trodde att det var en råtta och lade ut gift.

Tomten är en kuf största delen av året. Han får besök av kortväxta filurer i skägg och sen bankas det hela nätterna. Kärringarna i svalen brukar sätta små lappar på dörren om att det minsann ska vara tyst efter 22.00.

Ett av de värsta asen, i tjocka glasögon och brun klänning à la SVT 1975, har också knackat på upprepade gånger och beskyllt tomten för att vara ansvarig för ludd i tvättstugan. Som bevis har hon spikat upp en trasslig röd och vit härva på anslagstavlan i entrén.

Själv brukar jag gå upp till honom och låna socker, salt, bikarbonat, nagellack, olivolja, sudokolexikon, tamburiner, ägg och allt annat jag kan komma på – självklart bara för att få en glimt av vad tomtenissarna eventuellt gör till mig.

I morse lämnade jag min önskelista, lite diskret och mycket sent. Å andra sidan tror jag att Tomten är trollkarlen Merlin, så kan någon fixa det – ja, då är det han.

Min önskelista:

1. Rymdraket (fulltankad!)

2. En katapult som är förinställd på att skicka mig till Zanzibar

3. En sån där årsring-runt-magen-borttagnings-makapär

4. Fred på Jorden

5. Fred på Månen

6. En fopoll

7. En lidnersk knäpp

8. En trollstav som trollar bort sura människor

9. En njurformad pool

10. … och ett hus vid havet med trädgård och utsikt i alla fyra väderstreck, så att jag har någonstans att ha min njurformade pool.

Kan jag få det, snälla Tomten?

Jag har varit godheten själv i år; hjälpt gamla tanter över gatan, struntat i att stöta på kvinnor som förtjänar bättre, läst sagor för barn, spridit glädje i den här bloggen, köpt julklappar i Unicefs webbshop, uppmuntrat världens bästa människor, druckit godis med Polly och Götapetter, gått på Blåvitt, undvikit att använda vita tubsockar offentligt, låtit folk vara idioter utan att jiddra och sen har jag slutat läsa jobbmejl utanför arbetstid.

Jag har varit underbar, Tomten. Kan jag få det jag önskar nu?

10 reaktioner på ”Tomten bor i mitt hus

 1. Nu är det iofs inte min buisness eftersom det är din pool.

  Men om vi ändå är inne på inälvor, så hade jag hellre föredragit en pool i form av hela tarmsystemet.

 2. Du kommer aldrig få något av tomten, du har nämligen missuppfattat – man ska gå på ***********.

  (the last portion of your comment was wiped out, due to obsessive language)

 3. Malin >> Oj, du råkade visst skriva gajs med alternativ stavning, Malin. Då blir det problem, serrö…

  Bruce >> Du är ett geni.

  Nina >> Du är också ett geni

 4. God Jul käre guru.

  Tror tyvärr inte du får allt det du är värd.

  Dels är det julbocken och inte tomten som som uppmuntrar snälla barn med presenter (och rövar bort dom stygga)

  I vårt moderna samhälle är det bara evil fucks som får vad dom pekar på, samt tränaren i Chelsea.

 5. Tror du katapulten rymmer två? Jag tar inte mycket plats och jag är ett grymt bra katapultsällskap.

  God Jul på sig!

 6. L80 >> Bara det inte är en siamesisk tvilling. Jag hade inte stått ut med en till av mig.

  Bruce >> Aj, fan, jag brände upp julbocken.

  Magnus >> Ett enormt och ödmjukt tack.

  Joy >> Tax. God jul själv.

  Maria >> Katapulten alla som är bra och trevliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s