Min tv-lagare är bäst

I Olskroken, på en gata som bara de riktigt initierade hittar, finns världens bästa tv-lagare. Till honom går jag när jag blir för trött på Måns Möller, Martin Timell, dokusåpor, Let’s Dance, Körslaget, TV4 i allmänhet, TV4 i synnerhet, Patrick Ekwall, Du är vad du äter, Bonde söker hö, alla program om andar och spöken, skitkassa reklamfilmer och dåliga nyheter.

Så skruvar min tv-lagare på burken och vips är min tv upphottad. Zappar jag till någon av ovannämnda felaktigheter, då zappar min tv automatiskt vidare till exempelvis Cracker, Law & Order Criminal Intent eller ett program med Ernst-Hugo Järegård. Då går det helt enkelt inte att hamna på en usel tv-kanal längre, min tv-lagare har fixat dumburken så att den blir smart och bara visar gott.

Sen bjuder han på kaffe och vetelängd. Då säger jag att det påminner mig om min tjocka mormor.

Självklart skruvar tv-lagaren lite till och plötsligt syns en av morfars gamla ryckiga filmer på skärmen. Ulla skrattar och Harry, kameramannen, rapar.

Kaffet smakar väldigt gott då och jag och min tv-lagare kan lugnt luta oss tillbaka och prata om flydda tider…

– Tv4 och TV3 har verkligen ökat min arbetsbörda, säger han.

– Amen, säger jag.

2 reaktioner till “Min tv-lagare är bäst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s