Advokater i badrummet

Alla som någon gång sett skräckfilmer vet att skuggor på andra sidan duschdraperiet är av ondo. Idag anade jag trenne sådana, slet undan draperiet och insåg att min värsta mardröm hade besannats.

Nix, det var inte de tre galna massmördarbockarna Bruse som stod där. Framför mig stod tre advokater i perfekta, grå och helt ointressanta kostymer.

Den kortaste sträckte fram en stämning.

– Å STIM:s vägnar. Du har utan tillstånd framfört upphovsrättsskyddad musik offentligt.

– Jag sjunger i duschen, sa jag.

– Det är rätt lyhört här, sa han. Dessutom har jag häftat fast en stämning från dina grannar som yrkar ersättning för sveda och värk.

– Några ska få termiter i sina brevlådor, sa jag. Sen vände jag mig mot den något längre lagvrängaren.

– Jag har en stämning som gäller illegal nedladdning från kl. 17.23 till kl. 18.18 igår, sa han.

– Stopp, sa jag. Då var jag inte ens online. Då låg jag på min spikmatta.

– Exakt, sa advokaten. Stämningen kommer från en indisk sekt som skaffat sig copyright på den här formen av nedladdning.

– Det är ju sjukt, och dessutom högst tveksamt om det är rätt ord de använder. Avslappning, urladdning, massage och så vidare låter mer troligt.

– De har även alla rättigheter till det, sa advokaten.

– Kan det bli värre, sa jag och tittade på den tredje advokaten, som var längst av dem. Ska du stämma mig för att jag illegalt fildelat en liter Arla med mitt Alter Ego.

– Självklart inte, det låter ju som en dålig ordvits. Nej, jag tänkte överlämna en god stämning från året som just inletts.

– Jaha, sa jag och insåg att det här var en väl märklig morgon. Jag stod med tre stämningar i ena handen och duschhandtaget i den andra.

– Ha en trevlig dag, sa den långe

– Ha en trevlig dag, sa den mellanlånge

– Fin snopp, sa den korte

– Ut härifrån innan jag vrider om duschmunstycket till hård stråle, sa jag (hotfullt).

Advokaterna gick, jag tvagade mig, frotterade årsringarna och slängde stämningarna bland de andra i min stora stämningskorg.

Sen plockade jag fram megafonen, funderade och satte den mot munnen. Skit i STIM, nu skulle grannarna få höra min sopranvariant av O helga natt… In your face, neighbours

12 reaktioner till “Advokater i badrummet

 1. När jag bodde i Majorna funderade jag allvarligt på att dra fast subwoofern i väggen som vette mot den vidrige, högljudde grannen.
  Men jag fick honom vräkt istället.

 2. haha! jag skulle lätt vilja bo granne med dig. låter som om du och jag skulle jiddra iväg de övriga grannarna till en annan galax.

 3. Thomas >> tax

  Stefan >> jag har utfört vissa experiment med att förflytta materia till andra sidan universum. Jag började tyvärr med mina mynt och sedlar…

 4. Min granne har köpt nåt sånt där Rock Star-kit och sitter och trummar vid slumpmässiga tider på dygnet. Visserligen använder han hörlurar (antar jag) så att STIM inte kan stämma mig för att lyssna på musik jag inte har betalat för, men grejen är den att killen fullkomligt saknar taktkänsla och det där jävla tock-tock-tock-tock-ljudet driver mig till vansinne. Kan du höra med någon av advokaterna om det finns möjlighet att låta upphovsmännen till musiken i Rock Star att stämma min granne för att han kränker deras verk?

 5. Rock Band kanske det heter. Jag är gammal. Jag håller inte reda på vad kidsen leker. På min tid lekte vi med barkbåtar och fick stryk och potatis.

 6. Joshua_Tree >> Det låter snarare som om man borde ringa ett par hårdingar som kan ge honom byggstryk. Känner igen den där barndomen, förresten. När jag var liten fanns två tv-kanaler och pastautbudet bestod av spagetti och makaroner – och just inget annat.

 7. ”På min tid lekte vi med barkbåtar och fick stryk och potatis.”

  Jösses!

  Fullt i klass med Martin Ljungs monolog ”Då var det synd om mig”:

  ”Fick du ingen julklapp? Vänta så ska pappa gå ut på gården och pinka upp en kana åt dig”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s