500 kilo – rätt i solar plexus

Jag visste att det var en dålig idé att köpa en baguette till frukost idag. Jag gick med den i famnen, ungefär som en wide receiver i jänkefotboll. Tyvärr, var det fler som uppfattade det just så.

HUTT, HUTT, HUTT <klapp-klapp-klapp> …hördes plötsligt i hörnet Stampgatan-Folkungagatan.

Jag tittade upp och såg fyra amerikanska fotbollsspelare komma mot mig med mycket fart, mycket muskler och massor av kilon. De smällde in i mig som ett jädra expresståg. Baguetten flög upp i en båge i luften, landade på trottoaren och samtidigt som jag föll till marken under 500 kilo idrottsbiff slängde sig en av fotbollsspelarna över mackan och sprang iväg med den.

– It’s a fumble, ropade en domare i svart och vitt. Han gjorde gesten som visade att baguetten var deras fotboll och spelaren som snodde mackan fortsatte framåt och slängde sig rätt ned i ån.

– Touchdown, vrålade domaren. Spelarna jublade, gjorde chest bumps och jag reste mig mödosamt för att promenera vidare mot kontoret.

Bakom mig ställde de upp för att göra avspark. Jag hörde tjoffet och plötsligt slog baguetten ned på trottoaren framför mig. Den var svampig, blöt och äcklig. Jag böjde mig ned, plockade upp brödet och ångrade mig bittert när jag en nanosekund senare hörde det omisskännliga hutt-hutt följt av dånet från ett annalkande överfall.

Som Tomas Andersson-Wij så klokt uttryckte det: Den här dagen är helt värdelös…

4 reaktioner till “500 kilo – rätt i solar plexus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s