Fredag morgon i Helsingborg

Förra inlägget var mer känsla än innehåll, men berättade ändå sanningen. Allt började med en trevlig tågresa. Jag hade vrickat foten och var trött, en lastbil hade kört in i en järnvägsviadukt, konduktören såg ut som en gammal avdankad skånsk tv-stjärna och allt var som vanligt.

Helsingborg kändes annorlunda igår, sen kom vi på varför. Vi är alltid här och tittar på fotboll och då kryllar det av poliser. Så icke igår.

Vi började hur som helst dagen med att gå till Charles Dickens. Där stod tiden stilla. Inredningen var av typen mörk och grön. Gästerna var gamla. Vi fick faktiskt hjälpa två tanter med rollatorer så att de kom ut. Andra gäster hade jackor som var någon form av inkamönster framtaget under kokabladsrus. På toan stod en vakt och sjöng Let it Rain med Alannah Myles varje gång en gäst kom in. Veckans öl var Tuborg grön berättade storbildsskärmen ovanför baren. Sen berättade den om coverband, att en grön + jäger kostade 75 och att veckans drink var – Vodka Red Bull.

Sen var det buffé och konsert. Vi satt precis bredvid scenen och njöt. Vilken jävla konsert: En akustisk Tennsoldater, Bröllop i Bolivia och 27 inledde.

Sedan blev det bl.a. Café Jamaica, Skrik som ett barn, Mina stjärnor har slocknat och Desperados.

Vad kan magikern Plura plocka fram ur den svarta hatten ikväll som toppar det? Tja, det vet ingen. Men, det blir inte Outsider. Det sa han när vi frågade i natt. Innan dess hade nagellack och annat dykt upp via en plit på ett fängelse. Hon ville prompt visa grepp och annat. Fan, jag klär nog i nagellack faktiskt…

Nu är det mat, sedan funderar vi på att leka flytdockor i hotellpoolen. Moby Dicks liksom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s