En elva Skåne är lite för mycket

Det var glimrande igår. Eldkvarn överträffade med råge torsdagens briljanta konsert. Det är en verklig upplevelse att se dem agera. Tony Thoréns fighting face, bakom klaviaturerna dominerar Claes, herr Modiggård är lika tokig som Animal bland sina trummor, Carla värker fram ljudmattor och Plura gör små hopp på runt 20 centimeter.

Älskaren från det öde landet, Din lilla hund, Nedför floden och I skydd av mörkret är underbara. Och, inleds en konsert med Ikväll stannar jag hos dig – ja, då kan det inte bli dåligt alls…

Det var många låtar som låg kvar i minnesbanken när vi tog tåget mot Lund. Jag funderade på mycket och många när jag blickade ut över den skånska myllan. Jag tänkte på resan jag själv gör, där jag har hittat rätt biljett och känner att jag är på väg till rätt plats. Jag tänkte på alla glada och ledsna människor jag känner. Och med visst vemod insåg jag ännu en gång att så mycket är igår. Det är saker, platser och människor som jag måste ta farväl av – eftersom jag är en annan person nu.

I Lund tog vi fel. Vi hade adressen till kusin A:s jobb och tog en taxi dit. Han garvade i hjäl sig och berättade att han bor i Dalby, två mil åt andra hållet. Nåja, det löste sig. Lunch, kaffe, snack med farbror och Anita, dessutom. Sedan åter till Helsingborg. Elva fulla och mycket bräkiga skåningar gjorde oss sällskap på tåget. 28 minuter var exakt det jag orkade med i deras sällskap. Vilket var för mycket för några andra, för på perrongen stod konstaplar och väntade på dem.

Nu är det slutspurt för en bra och tänkvärd helg. Inspirationen är på topp och jag har stora saker att hantera så fort jag kommer hem. Väldigt intressant – stay tuned för en massa uppdateringar inom kort.

Kommit hem, förresten. En ljuvlig låt och väldigt talande för hur jag känner mig… Häftigt och bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s