Spinning och brännvinsadvokater

Jag tog med mig tre advokater till dagens spinningpass. Jim gnällde lite om platsbrist, men jag förklarade att de skulle hålla sig ur vägen. Passet – tre timmar långt, mind you – drog igång. En sal full av taggade cyklister samt tre advokater i kritstrecksrandigt stående vid en vägg.

– Är ni inte med på mina frågor börjar vi om från början, sa Jim. Då skred mina lagvrängare till verket och förklarade att kollektiv bestraffning är olaglig.

– Bra jobbat, Andreas, ropade Jim senare. Då förklarade en av advokaterna att ironiska och sarkastiska påhopp gränsar till förtal. Om en person ser ut att snart kola och får positiva tillrop om att fortsätta i samma stil kan det dessutom uppfattas som mordförsök, vilket inte är helt kosher i lagen.

Efter en timme bröt vi för lite blåbärssoppa och banan. Min tredje advokat öppnade portföljen och smög åt mig en flaska seglarvatten som jag spetsade drycken med.

Andra etappen gick mycket bättre och jag såg cykelturen i mycket roligare färger. Jag kunde till slut fnissa åt allt och samtidigt lämnade advokaterna in ett knippe stämningar till Jim. Bland annat anfördes att Mr. Vain är förbjuden att spela enligt Genevekonventionen och att Jim, genom att vara inspirerande och glad, diskriminerar alla som, likt Andreas Johansson, ser spinning som en prövning à la Dantes inferno.

Efter tre timmar var allt över. Jag stretchade ut musklerna (hahahaha) och gick till bastun med advokaterna. De satt fortfarande i sina kostymer och svettades inte alls, ett tydligt bevis för att advokater inte är människor. Själv luktade jag fläskfilé, vilket var ett fall framåt från min mest otränade status – bacon och sidfläsk.

Plötsligt smälte en av advokaternas kläder och avslöjade att han hade svans och bockfot.

– Djävulen, sa jag.

Djävulen skylde sina genitalier och nickade.

– Vi måste diskutera vårt arvode, sa han. 30% av allt du får i skadestånd, men något garantibelopp dessutom.

– Min själ, frågade jag

– Jag jobbar inte gratis, sa djävulen.

Det blev tyst i bastun.

11 reaktioner till “Spinning och brännvinsadvokater

 1. 1. Kollektiv bestraffning är bara straffbar om den anses orättvis..:P
  2. Mr Vain är snarare en folksjukdom..
  3. Advokaterna glömde betala kan du hälsa dem!

  Härligt kört idag!

 2. Kära Andreas.

  Jag väntar fortfarande på att du ska utnyttja din stående inbjudan och dyka upp på ett av mina pass.

  Advokaterna kan få vänta i receptionen, jag garanterar att de kommer att bli överförtjusta i flickorna som jobbar där.

  Förresten – ny blog – dags att ändra den otroligt smickrande länken till min sida i högerkolumnen?

  Största kramen!

 3. Tigern >> Du får flytta din klass närmare. Jag gillar att duscha hemma och från Stockholm till mitt hem är det låååååååångt.

  🙂

 4. Tigern >> Men, det kommer jag aldrig att göra. De här gatorna är mina gator. Söder är fint, men det är inte och blir aldrig mitt hem.

 5. Då får du komma och hälsa på… Jag lovar att göra Stans Bästa Lasagne – bara du spinnar först.

 6. Klart du ska 🙂
  Passet är bra dessutom…. både motionärerna och jag är helt slut efteråt… om det nu är frestande på nåt sätt!

 7. Tigern >> jag vet inte, du får sockra anbudet 🙂

  Kontaktmannen >> varför tror du jag måste snika åt mig gratisfrukostar – advokaterna skinnar mig ju…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s