Jag och Gud på cykelpass

”Gud”, sa jag. ”Det var oväntat.”

Jodå, bredvid mig i spinningsalen satt Mr. Skapare själv. Han hade en urtvättat t-shirt med trycket: Moses fick tio budord och allt jag fick var den här sketna tröjan. Runt skallen hade han ett svettband, eller om det var glorian som fastnat.

”Jag skapade ju jorden på sex dagar och sen vilade jag på den sjunde dagen, men tyvärr vilade jag även dag åtta och dag nio och nu några tusen år senare, så har vilandet blivit en dålig vana”, förklarade Gud.

Han klappade sig på en något trind mage. ”Har du några bra diettips”, sa han sen.

”Skippa pommes fritesen, Jehova”, sa jag.

”Jag kan ju helt enkelt ta bort dem från den här världen”, sa han. ”Om jag ber ärkeänglarna att förinta alla potatisodlingar, så är saken utagerad.”

”Eller så kan du försöka vara lite karaktärsfast”, tyckte jag.

Han suckade och började trampa. ”Det är inte helt lätt att komma igång efter ett träningsuppehåll på några eoner. När jag körde sist var det aerobic med ett gäng i Mesopotamien.”

En timme senare hoppade han av cykeln, gned försiktigt på insidan av ljumskarna, tog sig på ändan och svor faktiskt lite lätt.

”Om Jesus gnäller en gång till om sin vandring till Golgata, ska han få. Det här var fruktansvärt.”

”Ses vi nästa vecka”, sa jag.

”Inte om jag får bestämma”, sa han. ”Och det har jag gjort sedan tidernas gryning.”

I dörröppningen vände han sig om. ”Varde ljus”.

Och plötsligt sken rummet upp. Gud var borta. Kvar var 19 svettiga människor och vetskapen om att framtida visioner av himmelen fortfarande skulle handla om änglar som spelade harpa snarare än trampade till tonerna av en discolåt.

3 reaktioner till “Jag och Gud på cykelpass

  1. Tack, äntligen fick man veta varför det ser ut som det gör här i världen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s