Mörkret

… från en annan bok

Han var en hård trollkarl som inte förstod att han var hård. Stackaren bar ett fruset hjärta i en drogad kropp. På kvällarna berättade han sig stor, filosoferade och argumenterade sig till en plats bland de som verkade bra, men inte kunde älska. I deras värld var han kung och såg allt. Jag tror att han var mer blind än någon annan.

Vi möttes för länge sedan, men inte för tillräckligt många år sedan. Hans fasad var en omsorgsfullt skapad chimär. Ett bländverk som bara lös inåt, fast det förstod han inte.

Jag såg honom inte förrän efter den mörkaste kvällen i mitt liv. Natten då min finaste nästan dog och låg gömd bland slangar och apparater.

Jag minns att trollkarlen hade halkat på en klippavsats och krampaktigt höll sig fast för att inte falla ned i ravinen. Jag gick fram, tittade på honom, hörde inte hans rop på hjälp och trampade hårt på fingrarna.

Trollkarlen vrålade till och föll mot en botten jag aldrig skulle återse. Han förbannade mig, skrek att han hade kunnat göra det bättre, men snart försvann både orden och han i dunklet.

Jag vände mig om och såg hur fågel Fenix steg mot skyn. Dess skri ekade mellan bergen och från vingarna sköt eldkaskader iväg, men när de träffade mig var de vattendroppar. De smekte min hud skönare än en kvinna någonsin gjort, och då är jag långtifrån okysst överallt. Fågelns regn läkte mig, spolade bort minnet av trollkarlen som fortfarande föll.

Fenix landade, slöt sina vingar runt mig och jag borrade in mitt lilla ansikte i en varm fjäderdräkt.

Sen lyfte fågeln igen. Upp, upp mot himlen där den skrek ut en märklig sång. Jag satt på fågelns rygg, följde med ut i rymden, såg stjärnorna och släppte taget.

Jag var fri.

… och om du tyckte det var märkligt – vänta bara på resten som kommer ut om något-några år. Det är en kuslig road movie kan jag bara tipsa om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s