På en flygande spikmatta

När jag kommer hem ikväll kommer jag att vara världens tröttaste. Då ska jag lägga mig på min spikmatta – den heter egentligen shaktimatta, men det låter inte så tufft som spikmatta.

Sen ska jag sluta ögonen och bara njuta. Ja, det vill säga, när det gått några minuter. De första ögonblicken är nämligen smärtfyllda.

Hur som helst. Eftersom min spikmatta är magisk kommer jag att flyga iväg – rätt ut bland stjärnorna. Där kommer vi att åka en slags rodel och få marsianerna att skratta. För jag ligger nämligen i bar överkropp och kisar samtidigt som jag twittrar lite och bara njuter.

Sen tar vi ett pit stop i himlen på vägen hem. Där bor min farmor och hennes svarta vinbärssaft är godare än någonsin. Jag kommer att sitta på spikmattan med saftglaset i handen, prata om när syrénbuskarna var som finast på landet och säga att jag inte bara saknar hennes stekta fläsk med löksås utan också henne förstås.

Sen vinkar vi hej då och så seglar jag och min spikmatta hem igen. Jag rullar av, går ut i badrummet och tittar på min rödknottriga rygg, sen sjunker jag ned i sängen och tänker att i väntan på henne är en spikmatta inte så jäkla dum ändå.

Den är inte mycket för att snacka om längtan, jag skulle aldrig kyssa den – inte ens för femti spänn – men den vet precis hur min rygg ska hanteras.

Fast, bättre än farmors svarta vinbärssaft – det blir den aldrig.

5 reaktioner till “På en flygande spikmatta

  1. Tvillingen >> Det var en härlig landning, som oftast.

    Nina >> Näe, om stjärnorna diggar en får man flyga lite hur man vill. Stjärnorna övertrumfar luftfartsverket åtta dagar i veckan.

  2. Bara en liten fråga angående spikmattan:
    Vi fick en sån till jobbet idag och jag provade, fast med tröjan på (vill inte gärna ligga på butiksgolvet utan tröja,i alla fall inte utan rejäl löneförhöjning).
    Jag kände ingenting, chefen blev rädd och började prata om ”skyhög smärttröskel”. Men är inte meningen med mattan att man ska ligga på den UTAN kläder….?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s