Monstertvätt

”Hallå där, det är faktiskt min tvättid”, sa jag. Mannen vid maskinen vände sig om. ”Skit också”, tänkte jag.

Det var monstret på våning två. En drakliknande figur med wct-overall.

”Förlåt”, sa monstret. ”Jag är inte så bra på det här med tider. Vi har liksom inga klockor på monsterön.”

”Varför flyttade du hit”, sa jag. Redan nu var det vapenvila och allmän förbrödning på gång.

”Nedskärningar och uppsägningar”, sa monstret och ryckte på axlarna. ”Fast, hade jag känt till finanskrisen här hade jag nog hankat mig fram hemma istället. Jag hade kanske fått skola om mig från allmänt monster till någon form av spetskompetens, men, men ..”

”Vi kan dela på maskinerna”, sa jag. ”Kör du på 60 eller 40 grader?”

Han tittade på mig och slog ut med tassarna. ”Jag bryr mig inte, mitt krux är torkandet. Jag försöker alltid blåsa dem torra, men när man är eldsprutande orsakar det ibland rätt stort svinn i garderoben.”

Jag förklarade för honom att det fanns en uppfinning som hette torktumlare. Han såg storögt på när jag förevisade den här mackapären.

”Jag trodde det där var en tidsmaskin”, sa monstret.

Efter lite mer tvätteori kom vi på att vi var hungriga. Så, jag bjöd in monstret på frukost. Jag fixade kaffe i pressokannan. I ugnen värmde jag ICA:s pumpabröd – det första bake-off-bröd som verkligen smakar bra – och klädde sen in mackorna i färskost och parmaskinka. Jag tog min portion och gav mig av mot balkongen och morgonsolen.

”Ta för dig”, sa jag och hann knappt ut i hallen förrän jag hörde ett brak. Jag vände mig om och där stod monstret med min skärbräda halvt söndertuggad i käften.

”Fibrer”, sa han och såg såväl skamsen som hurtig ut.

Jag tittade på klockan. Bara fem maskiner kvar. Bara fem timmar till med monstret …

2 reaktioner på ”Monstertvätt

  1. Själv missade jag min tvättid…men jag tröstar mig med att ett monster drog nytta av det. Och det monstret har inte fått info om torktumlare och torkrum…det ryker från tvättstugefönstret i detta nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s