Jesus var fildelare

När jag igår kväll satt på Paddingtons pub kom jag över några hemliga dokument. De var skrivna av en advokat som företräder nöjesindustrin.

Innehållet förbluffade mig. Tydligen skulle de nu, efter att ha klämt åt The Pirate Bay, ge sig på Jesus. Så här stod det i brevet:

Det torde vara solklart för alla och envar att Jesus är fildelningens fader. I Bibeln omnämns att han utfodrade 5000 människor med enbart fem bröd och två fiskar. Han uppmuntrade till och med sina lärjungar att inte köpa mer mat och använde istället hokus-pokus för att få maten att räcka.

Det var ett flagrant övergrepp på bageribranschen och fiskerinäringen i området som skedde. Jesus stal deras levebröd genom att med trollkonsters hjälp distribuera deras produkter till en månghövdad massa. Endast fem bröd och två fiskar köptes när det egentligen borde varit tusentals inköpta produkter.

Betalade han bagarna för bortfallet? Fick fiskarna rättmätig ersättning för att han körde sina tricks? Nej. Trots det hyllades Jesus av sina följeslagare som en god man. Han har i 2000 år kallats för Guds son och ses som en frälsare. Det är upprörande. Vad Jesus gjorde var helt enkelt det som fildelare gör idag. Han stal från andra.

Vi måste, så fort domen mot The Pirate Bay vunnit laga kraft, ta tag i den här frågan. Självklart ska Jesus förbjudas och alla biblar ska brännas, alternativt måste de skrivas om enligt följande:

Och Jesus utfodrade människorna, 5000 var de, med bröd och fiskar som
han lagligt och rättvist köpt av bagare och fiskar. Han hade kunnat göra
det med trolleri, men Jesus sa till lärjungarna: ”Låtom oss icke stjäla från
de som producerar, ty då skola framtida generationer stjäla från gudomliga
instanser som de amerikanska filmbolagen.” Och lärjungarna köpte ohemult
dyra bröd och fiskar. Och Gud log i sin himmel, ty handlingarna var goda
och skulle upprepas intill tidens ände. Halleluja och halleamen.

… Fan, ibland blir kvällarna konstiga på Paddington.

2 reaktioner till “Jesus var fildelare

  1. briljant på min ära!!! och kollar man på bilder på denne urpirat visst fan ser man var snubbarna i karibien har snott the looks ifrån. långhårig, sjabiga kläder och snyltig så det förslår…

    🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s