Tor fyllekör ikväll

Årets första åskväder har presenterat sig i Olskroken. Det gick inte obemärkt förbi. Jag älskar åskväder, att bara stå på balkongen i ösregn, se hur himlen färgas av blixten och sen lyssna till mullret.

Som barn var det tvärtom. Jag var livrädd för åskan. Ibland kunde jag på somrarna titta oroligt mot en molnfri horisont och undra om inte ändå, kanske … Jag bodde på landet under sommarloven och runt vårt hus stod (och står) jätteträd. Jag var säker på att de skulle träffas och välta. Ibland somnade jag inte förrän jag var helt utmattad.

Sen hände något. Jag förlikades för att sedermera förälska mig i det. Tordön är häftigt.

Fast, det är faktiskt inte Tor som kör över himlavalvet och slår med Mjölner. Den som tror det är dum i huvudet. Nix, åskan är Guds straff för att Kanal 5 sänder Ballar av stål.

6 reaktioner till “Tor fyllekör ikväll

  1. Inte en dag utan nya lärdomar. Tack för att du undervisar oss/mig.
    Och borde inte skolan uppdatera sin undervisning en smula va? Det borde ju vara straffbart att komma med irrläror om Tor och åskan.

  2. @DHT – Skolan är helt kass. Det var bättre när byprästen höll förhör. Då var folket bildat på rätt sätt minsann…

  3. @ DHT – Visst, svarade man fel kom knektarna. Det är klart mer effektivt för inlärning än ett besök hos Studievägledaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s