Blötmonster

Jaha, så gjorde jag bort mig igen. Jag har köpt en kakmonsterdräkt som jag länge velat ha på mig på kontoret. Jag tog den för halvannan vecka sedan, men då var det så hett att jag svettades värre än en tjockis som bär flyttlådor i sommarvärme. Jag svimmade helt enkelt och fick ge upp.

I morse tänkte jag göra ett nytt försök. Jag krängde på mig dräkten, tog min uppblåsbara maryland cookie under armen och begav mig ut.

Vädret log inte mot mig. Istället regnade det katter, hundar, pensionärer och eh, regnvatten. Jag var dyblöt redan innan Willinsbron, men gav inte upp. Jag klafsade på, skrämde hundar och fick en och annan cyklist att köra in i diverse buskage.

Någon hade hällt ut grå och svart färg på himlen och sen kluddat med jättefingrar. De nymålade, gröna träden slokade. Bilarna skvätte från smutsiga vattenpölar. Paraplyer blev sjuka och vände ut och in på sig själva. Fiskmåsarna skrattade rått åt de hukande människorna. En kyrkklocka dånade ensamt och dystert. Termometern visade 9 grader. Det var en typiskt göteborgsk vårdag.

Men, så… På Gustaf Adolfs torg sprang en pojke fram till bussen. Han hade en guldgul teddybjörn i famnen och log stort mot chauffören. Chaffisen log tillbaka och solen sprack fram en smula.

Den här dagen kan nog leverera trots allt.

Fast, det är lite jobbigt att sitta i kontorsstolen i en fluffig, blå dräkt som är mer än fuktig, luktar rätt så otrevligt och kliar på ställen där kakmonster inte bör klia sig.

Dessutom sabbar det min fingersättning… Well, well – allt för konsten!

5 reaktioner till “Blötmonster

  1. Jag ska ta och skicka en sådan grabb till ett hotell i Stockholm där min egen närbo befinner sig på kurs och lider alla helvetes kval? Han kan behöva någon som ler emot honom…och kanske att de kunde smita iväg till Grönan istället för att sitta och kämpa med saker hans hjärna inte vill lära sig.
    Vilken strålande idé, tack.

    1. @Sandra – tack, det gläder mig att höra… Jag ska fortsätta i samma stil,
      det kan du vara helt säker på 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s