Blåljus, blåljus

Jag bor rätt nära motorvägen och bara lite längre från brandstationen än man kan skicka folk med katapult. Jag har således hört sirener några gånger.

Men, idag… Herregud, det bara forsade fram brandbilar, ambulanser och polisbilar. Nyfiken som jag är joggade jag efter och kom fram till Götaälvbron nästan samtidigt.

Synen… Det stod tusentals människor i kö för att hoppa. Poliserna försökte tala dem till rätta, men motades bort. Samtidigt försökte brandmännen fånga folk som hoppade innan de slog i vattnet och gick hädan. Det gick sådär. Överallt flöt hoppare omkring. En grov fiskartyp tuffade runt i en liten båt och håvade upp folk för vidare transport till bårhuset.

”Vad har hänt”, skrek jag.

En luttrad polis, med tårar i ögonen, vände sig om. ”Samma sak som så många gånger tidigare.”

”Åh, herregud”, sa jag. ”Du kan inte mena.”

Polisen nickade. ”Det är bekräftat, Tomas Ledin spelar live i Göteborg i sommar.”

Jag började gråta och samtidigt hoppade ytterligare ett tjugotal människor mot en säker död. Och hela tiden anslöt fler människor. Polisen försökte stoppa dem. Präster skrek att det finns ljus bortom mörkret, men det var som en flod av ångest. Folk vällde fram, tog sig till staketet och dök ner i det kalla älvvattnet.

Jag valde livet, men det är svårt. Jag vet dock att jag måste vara långt från stan den där kvällen i augusti. Annars kommer jag att börja blöda ur alla kroppsöppningar, hamna i en djup koma och förvandlas till en lallande grönsak som bara minns en sak från mitt nuvarande liv – Tomas Ledin.

Tor hjälp oss!

4 reaktioner till “Blåljus, blåljus

  1. @ Tvillingen – hat är det inte, jag hatar bara saker som behöver hatas, typ leverpastejmackor som landar på fel sida när man tappar dem. Jag tycker bara att Ledin är så fruktansvärt dålig. Jag och några vänner diskuterade honom, kom fram till att väldigt många artister – typ alla utom Ledin – har åtminstone en bra låt. Men, Ledin? Nej, det fanns ingenting i hans katalog som var det minsta bra.

    @ Mariafia – jag borde lyssna mer på dig.

    @ Pipperoni – 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s