Regnstänk

Det var en – till och med för Göteborg – väldigt regnig dag i går. Jag såg deppiga fiskmåsar sitta under träd och gruppkramas. Och Johanna i Brunnsparken fick stripigt hår. Det händer inte varje dag.

Det första offret i ett regnväder är paraplyer. Några stänk och lite vind är allt som behövs för att de ska ge upp. I går fylldes staden av fallna paraplyer. En del begravdes i papperskorgar, en del lämnades på trottoarer.

Själv har jag under långa terapisessioner med mitt paraply förklarat att det inte är lönt att vända sig ut och in. Är det inte bättre att skalet blöts ned än att att ösregnet dränker din själ, där har ni mitt resonemang. Det funkade åtminstone i går.

Det andra offret är ungdomar som tolkar ösregn som: Ja, då tar jag väl på mig mina Converse och skiter i jackan. Nog står väl en grå hoodtröja mot regnet?

(fast, de tänker nog mer i termer som: regn, orka bry mig)

Deras klädval är katastrofalt och mot slutet av dagen släntrar kolonier av dyblöta framtidshopp genom Nordstan och ser lika patetiskt deppiga ut som emokidsen som normalt häckar där.

Regnet i går var för övrigt av den fega typen. Jag gillar regn där dropparna nästan spräcker paraplyet. Vattenprojektiler som känns. Gårdagens regn var en dusch. Någonstans mellan blomspruta och den genomsnittliga kraften i miljonprogrammets sämre badrum. Fast, blöt blir man – på det otäcka, påkrypande sättet.

Faktum är att flera människor misstolkade regnet som en dusch, klädde av sig nakna och började att sjunga. Det minskade inte måsarnas behov av gruppkramar direkt.

I dag verkar det vara mulet i hela Västra Götaland igen, men än så länge håller Gud blomsprutan bakom ryggen och ser lite pillemarisk ut.

Får nog dansa regndans, med tanke på mina usla färdigheter i den grenen blir det + 29 grader och gass då.

4 reaktioner till “Regnstänk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s