Det började ju så blött

Regnet väckte mig från en mjuk dröm i morse. Det knackade försiktigt på rutan, som det gärna gör i midsommartid. Jag insåg att eftersom min båt är en fantasi var det bara kommunala färdmedel som gällde i dag.

Självklart hade vagnen gått sönder när jag kom till Olskrokstorget. Den stackars föraren försökte få en tonårig framdörr att bete sig. Att alla vagnar i hela världen går via den här hållplatsen nu, på grund av spårarbeten, ökade nog inte stressen.

Till slut rullade han iväg och jag valde den efterföljande rackaren och tänkte klurigt att den första vagnen säkert skulle trilskas även på Drottningtorget. Det gjorde den, och min vagn skulle förstås in på samma spår. Kanon, tidigt avhopp och en rätt lång promenad i ösregnet trots allt.

I Brunnsparken stod en lynchmobb. Det var folk som läst förra veckans rubriker om superväder i midsommar och nu stod där med grillkolssäckar och mord i sinnet. Jag fattade det som att de delade upp sig i två team. Ett skulle grilla murveln som författat löpsedeln, ett skulle leta upp meteorologen och fixa ett helstekt smhi-svin.

Vädret just då kunde bara beskrivas med en fras – vilken lustigt nog är min norska vän Ragnhilds favoritfras: det är mulet i hela Västra Götaland. Jäpp, inte ens med en flång ny HD-tv hade du kunnat upptäcka några nyanser i det gråa.

Men, så hände det. Gud vred om kranen. Himlen sprack upp i ett leende, det kändes surrealistiskt. Folk, vana vid att midsommar alltid är orkaner, regn och åtta plusgrader, tittade mot skyarna. Kunde det hända? Kunde vi vara på väg mot en dag som faktiskt alltid förekommer i alla reklamfilmer inför midsommar, men som vi aldrig upplever? Solen sken plötsligt över staden. Trots att det är midsommar i morgon.

Och, på tio minuter hann jag med att handla på Systembolaget och få en sallad på Coffee & Deli, två favoritställen som normalt tar rätt lång tid. Jag började undra om det här var en dröm.

Eftermiddagen kom, molnen drog vidare och nu var det plötsligt varmt.

I morgon är det midsommar. Kan det bli sol? Nej, de norska meteorologerna lovar regn, trots allt. Men, jag vet inte – i dag var en förtrollad dag. Sol i midsommartider. Otroligt.

Glad midsommar på er. Älska på rätt sätt.

5 reaktioner till “Det började ju så blött

  1. Jag ringde upp till vädergudarna och de lovade att tända solen där du går.
    Kram och ha världens bästa midsommar.

  2. Jag hade en märklig midsommarupplevelse: Placering på klippa, utsikt; hela västerhavet, inget regn. Stor, gigantisk sol, speglandes i hela skagerackshelvetet!! Skönhet utan like.

  3. @ Sofia – det lät fantastiskt häftigt, hela skagerackshelvetet…

    @ Nina – jag tackar, för solen letade sig dit. Jag hade i och för sig lovat bort den bästa midsommaren till en vän och nöjde mig med den näst bästa, men den var bra. Hoppas allt var kanon för dig också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s