Vackert, trots träningsskorna på

Solen slösade ljus över Göteborg idag. Det är väldigt vackert nästan överallt då. Fasader, torn, träd och stolpar får liksom skarpare konturer och ramas in av en så blå, blå himmel. Något enstaka moln undrade var alla kompisar var, annars var det väldigt mycket sommar.

En vacker syn sådana dagar är de med små skor. De stapplar fram, men frågan är om inte varje litet steg de tar är ett större steg för människan än Armstrongs månskutt. Alternativt sitter de med mamma och pappa på en pizzeria och tittar storögt på en – i ärlighetens namn väldigt ful – plastduk och tycker förmodligen att det här, med deras mått mätt, är en trestjärnig restaurang.

Jag gillar att bli sisådär 35 yngre så fort det går och i dag var det med en tvåårings iver jag kastade mig ut i Skatås. Lyckligtvis med en något mer uthållig löparkropp, även om jag var lite rädd för att bli förbisprungen av de yngre träden.

Skatås är ett paradis. En solig dag ryms här så många skuggor som skvallrar om just hur mycket sol det faktiskt finns. Varje rotvälta är en historia. Varje stig är en passage till en fantasivärld. Alla du möter lever.

Det är vackert, trots att löparskorna sitter på fötterna. Trots att jag flåsar och andas tungt är jag lättare än normalt. Det är som om någon stängt in bra luft här och den tar över mig.

Jag springer förbi en liten strand där de säljer glass dagar som den här. En ivrig vandrare av nyare årsmodell stoppas innan han kan kasta sig i böljorna. Små cyklister får mig att väja, så att jag halvt om halvt rasar ned en bit. Syjuntan tycker att klippsittande är bättre än tygklippande. Grillarna är kanske engångs, men dofterna är samma som alla andra bra somrar.

Och plötsligt är jag i mål. Harmoni. Hur mår ni?

9 reaktioner till “Vackert, trots träningsskorna på

 1. Tack jag mår bra! Kände mig för första gången manad att skriva en kommentar på en blogg, det var nästan som om du skrev till mig. Hela dagen har varit liksom fylld av harmoni, fast i mitt fall utan en löprunda 🙂
  Jag har idag hittat till din blogg och gillar det jag ser. Lycka till med skrivandet i sommar!
  Malin

 2. Fullt utmattad efter att ha sysselsatt mig med min ”person med små skor”… fasen vet om inte hon orkar springa längre än vad jag gör i fullt tempo snart, och då är hon bara två år…

 3. @ Malin – det är ingen dålig komplimang, det. Tack. Och tack för lyckönskningarna.

  @ Magnus – dricker du rätt typ av vätska?

 4. (Är en sucker för din blogg och måste nästan skriva en kommentar på varje inlägg… 😛 )

  Hur jag mår…Fyller 23 om mindre än 30 min.. Med tanke på den motvilja jag har mot att växa upp och bli så kallad vuxen så har jag de senaste dagarna förberett mig väldans väl.
  Jag har hoppat i alla vattenpölar jag hittat, hoppat (fniss ^^) över middagar för att istället äta godis, kollat på sjukt mycket tecknat från när ja var liten,sprungit barfota och kastat mig på gräset och jublat över gräsfläckar..

  Hoppas att det räcker.. För tänk den som får vara barn i alla fall ett år till..

 5. @ Sandy – grattis :-)… Vattenpölar är tidlösa – hoppa på, för bövelen. Jag är vuxen när jag måste betala räkningar och lite andra grejer, annars är det fritt fram för barnet, tycker jag. Barn är renare, även om de är kladdigare 🙂

 6. HÄRLIGT att läsa A!
  Tips, nästa gång – ta en glass å gå en extra km när du äter den, så blir det ÄNNU vackrare. Livet är till för att njutas!
  /J

 7. Mår inge vidare men jag jobbar på det. (Osch, det är sånt här en normalt funtad svensk inte ska säga…) Sommaren är här, humlorna är fullkomligt galna av all nektar de drar i sig. Fåglarna sjunger 12-månaderssånger på 2 timmar, de tystnar aldrig och värmen har återkommit, jag borde må bra…men det gör jag inte och jag har satt mig i skiten själv så jag ska väl hacka i mig det.

  Ha det gott och ännu bättre

  1. Men, är humlorna aggressiva? Det brukar bara deras anorektiska kusiner getingarna vara. Hoppas du snart mår bäst, helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s