Elefanter ska inte packa ägg

ICA vid Munkebäck har allt som oftast inhyrda ungar som hjälper till att packa maten. Det är lirare från min gamla klubb Qviding. Nu har de dock sommarlov och deras jobb har tagits över av en hjord elefanter.

Låt mig direkt säga att det här inte gick bra. Först stoppade elefanterna in purjolöken och äpplena i munnen, sen packade den min påse med äggen underst. Dessutom blev påsen väl full och istället för att ta ytterligare en påse, tryckte elefanten helt sonika till och – kras.

”Äggen”, sa jag när jag fick en kletigt droppande påse levererad via snabel. Men, eftersom elefanter väger rätt mycket och har ett visst rykte betalade jag gladeligen 20 spänn för hjälpen.

Samtidigt hade ungelefanterna fått syn på en man som köpte en bricka folköl. De kastade i sig ölen, som tydligen tog rätt bra, och sen blev det vilda trumpetstötar och en rusning som förvandlade butiken till kaffeved rätt omgående.

Butikschefen såg bedrövat på. ”Jag visste att vi skulle tagit schimpanserna istället. Vem fan rekommenderade elefanterna?”

I samma ögonblick började en av kassörskorna att vissla och försökte obemärkt att smita.

Jag klappade butiksägaren på axeln, sa ”Heja Qviding”, och gick hemåt.

2 reaktioner till “Elefanter ska inte packa ägg

 1. Vart med om dom dära elefanterna när ja bodde vid redbergsplatsen.. En yngling frågade mig om han fick hjälpa till genom att nia mig. Det är ju att trampa någon på tårna om något! Var ju bara 22 för tusan.. Dagens ungdom!!

  Anyways.. Ja ska åka bort ett par dagar och kommer inte ha tillgång till dator eller din fantastiska blogg.. Men Anjo oroa dig inte, ja kommer tillbaka 😉

  1. Du är välkommen åter, det är alla som gillar mig.

   På ett sätt är det ganska rörande att de niar. Jag hade snarare förväntat mig att de skulle sms:a till en när man står i kassan och skriva något i stil med:

   Ska ja hjälpa dej att packa, lr?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s