Spräng coverbanden istället

Välkommen till den goa, glada, käcka och mysiga staden Göteborg där det från och med onsdag är förbjudet med gatumusik.

Ännu ett fantastiskt beslut i en stad där leran verkar finnas både under jord och ovanför axlarna.

Missförstå mig inte. Blotta tanken på att indianorkestern i Brunnsparken försvinner är som en våt dröm. Ett gäng statister från en John Wayne-film vrider upp förstärkarna och lirar enstaka flöjttoner till ett förinspelat band. Bort, bort, bort. Och, jag tror ingen kommer att sakna trumpetarna och dragspelen på Avenyn (även om en gammal kollega sa att det fick henne att känna sommar även vintertid).

Däremot är bra musiker ett skönt inslag. Reggaesnubben i tunneln mellan Nordstan och centralen är en pärla och den där jazztrion som brukar spela utomhus under julruschen – ska vi verkligen förbjuda dem?

Det goda uppväger det dåliga, även om det kanske är en idé med zoner som kan vara fria och det borde vara förbjudet att följa efter folk om man trakterar ett dragspel. Det är helt enkelt för otäckt.

Vad som istället omedelbart borde förbjudas är usla coverband.

Jäpp, kunde våra lagstiftare istället se till att göra alla såna varbölder fredlösa hade det här blivit en gladare stad.

Tänk att kunna komma in på valfri krog och veta att här står ingen kille som ser ut som Janne Bark (med en bad hair day) och slaktar Hotel California, Stairway to Heaven, Proud Mary och Alice… (nej, inte Eldkvarnlåten, den andra).

Tänk om alla som skaffade sig tragiska bandnamn, blonderade sig och sedan ylade Sommartider, Peter Lundblad och – Gud förbjude – Ledin spärrades in för gott.

Herregud, förstår ni vilket lyft det skulle bli? Glädjen och lusten skulle återvända till vår lilla stad.

Rensa gärna bland gatumusikanterna – men ta hand om coverbanden först.

Tack för ordet.

5 reaktioner till “Spräng coverbanden istället

 1. Förslaget är ynkligt och ännu ett steg på vägen mot nymoralisternas dröm om en ”upprensad” stad där allt är ”trevligt” och ”familjevänligt”. Gatorna är rena från all skit, både i bokstavlig och bildlig mening och där man enkelt kan kryssa mellan lattehak, inredningsaffärer och multinationella klädkedjor.
  Skiten i kanten, den så obehagliga, skall förpassas till ”anvisade platser” i ”stadens utkanter”.
  Tillåt mig spy.

  1. Varsågod, Lasse.

   Jag diggar inte alla musikanter, men att förbjuda dem? What?

   Avenybutikerna har ett större problem än gatumusikanter – affärerna är helt enkelt ointressanta. Hela den gatan är ett skämt, faktiskt.

   Samtidigt är det helt okej att spela skitmusik i butikerna från morgon till kväll, särskilt under julhandeln när en normal tripp till stan innebär minst 80 doser Triad.

   Jag skickar en packe påsar.

 2. ”Avenybutikerna har ett större problem än gatumusikanter – affärerna är helt enkelt ointressanta. Hela den gatan är ett skämt, faktiskt”

  HAHA fy fan vad bra!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s