Svärta och guld

Vi skrattar som små barn, min älskade vän och jag. Syster och bror, dryckeskompanjer, två själar som är rädda för asiatiska toaletter.

Takterrass, fräckheter till en rufsig copywriter (jag heter vad du vill, säger hon) och sen en oväntat god spansk runda.

Vi rör vid svärtan. Våra egna moln och andras oväder. Vi pratar om C, om oroshjärtat H, om andra och aldrig glömda. Och jag inser att jag aldrig förstår mörkret fullt ut. Vad är det som sliter ut all längtan och allt hopp ur dem?

Vad är det som dödar de vackra pojkar de var? C som alltid skrattade och H som var en jävel på att sparka boll. De ska inte vara döda. C ska vara en retsticka och H ska spela oskyldig minigolf i Borgholm.

Jag önskar att de kunde förklara så att jag förstod. Antingen med ord eller med en tavla målade i deras kulörer och ångest.

Jag förstår verkligen inte. Jag önskar jag gjorde det.

Men, det är sommar i kväll. Vi är inte alltid glada. Vi sover ensamma mot vår vilja. Trots att hon är vacker som fan. Trots att jag också är det. Men, vi lever och kvällen är en palett. Lite svärta. Lite solgult. Lite stjärnfärger. Mycket guld.

Buss 60. Inte ens mörkt. Gamlingar åker hem tidigt. Men, fan vet om vi inte kommer att leva för evigt, ändå…

2 reaktioner på ”Svärta och guld

 1. Jag e trööööööööööööött & törstig idag plus att helvetet har kommit till jorden…GOTHIA FUCKING CUP (eller någon annan jävla cup..kan det vara handboll???)…ååångest….nu kommer vagnarna stinka pubertet & svettiga kroppar tryckas mot nyduschad Polly…EEEUUUUW!
  Men tack för igår 🙂 Nästa gång drar vi med Göta!!!

  1. Partille Cup, handboll – correctamundo.

   Du får gå till jobbet, det gör jag. Då slipper man alla dofter.

   Jäpp, Götapetter är given nästa gång. Men, då får vi gå till ett ställe som är bättre än takterrassen. Den vann inte igår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s