En sommardag

Duvorna är vackrare på bron mellan Hamngatorna än borta i Brunnsparken. Där är de trottoargrå. Här är de vita och välborstade.

Nämnda park har ett ironiskt namn. Det är en grusplats med ett ledsamt gatukök, en staty och ett vägarbete och här regerar fyllbultarna. De bröstar upp sig över någon enorm oförrätt och den enda hunden i sällskapet stirrar sorgset ned i kanalens buteljbruna vatten. Det blir ingen apport på gröna ängar för Fido i dag heller.

Naturligtvis är staden uppgrävd mitt under turistsäsongen. Spårvagnsspår, p-hus, vägar, hus – allt verkar dra till sig grävmaskiner som flugor dras till picknickmaten. Bilköer, varmt, hett, mycket reflexvästar.

Som vanligt panikköper svensken semesterresor, enligt kvällspressen. Jag undrar hur det kommer sig. Har det aldrig regnat förr i det här landet? Tar folk semester bara för att inse att Sverige inte är en solsäker tropikstat? Varje år samma sak. Varje år samma rubriker.

I hemmen pågår sommarritualer. Morden i Midsomer och Allsköns bråte på Skansen är programmen att hålla reda på. Tittar man på dem, så har man fixat allt och hänger med. Sen är det bara några grillar som återstår innan höstregnen tar vid.

Meteorologerna lovar regn hela dagen och har förstås fel.

Tre dagar till semester…

4 reaktioner till “En sommardag

    1. Mmm, fast bara när jag raljerar. Det finns så mycket mer – och så mycket mer som är väldigt vackert. Smultron, ormvråkar, glass, hallonsaft och uteserveringar till exempel.

  1. Visst är det så. Sveriges nötskal rymmer mycket vackert också. Havet, stjärnklara nätter, gryningssol, jordgubbskyssar, kramar, rosor, doften av nyklippt gräs, självklart glass och mycket mycket mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s