Spinning goes gatufest

Att spinna på Active är alltid ett äventyr. Ibland dyker Liemannen upp, ibland är Gud själv där och jag har även sett krokodiler i nyköpta cykelbyxor och komodovaraner.

I dag var det dock bara vanligt folk där, men vilket pass. Flowet var omedelbart och när jag öppnade ögonen var vi mitt i en gatufest i Olskroken.

Den alkoholiserade gangstern, som vill ha beskyddarpengar av tobakisten på Redbergsvägen hade fått pengar – lakritspesetas. Han bjöd alla barnen. De åt utan att få hål i tänderna. För mitt på torget skulle Olskrokens indianer bränna Karius och Baktus på bål. Eller så dränker vi dem i bål, sa en indian.

Ett Owe Thörnqvist-fan krängde sojakorv. En tröstande korvgubbe skänkte bort såjakorv. Nejdens fyllbultar, något störda över folkfesten, meckade nojakorv och i träden var det kojakorv för hela grindslanten.

Tatueraren lovade gratis Sonya Hedenbratt-gaddar till höger och vänster. Även Loket har ju bott här, så hans nuna kunde man också få förevigad utan räkning.

Bara för i dag var den gamla ostaffären tillbaka. Och posten var sitt gamla jag med tjocka kassörskor och möjligheter att utföra flera ärenden under samma tak.

Åttiotalets schabrak till hus var visst bara taffliga kulisser. I dag välte vi dem och det gamla, fina Olskroken stod där igen. Slitet, men livfullt.

”Innebär det här att jag måste handla min öl på Tomtebacken”, sa en förtvivlad alkis, men så illa var det inte förstås.

Finska pingstkyrkan blev en bio igen. Det var matiné och nästan fånigt stora popcornskålar i foajén. Vaktmästaren bar borstad, röd rock med klaffar och Charlie Chaplins geni fyllde duken. Whatever-ba-ungarna som aldrig sett tillvaron vare sig i svart eller vitt, fick sig en upplevelse.

Sen stretchade vi ned och jag gick hem. Jag borde spinna oftare. Det händer så mycket kul då.

2 reaktioner till “Spinning goes gatufest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s