I ett annat ljus

Träffade några grabbar i dag.

Först satt vi på Il Professore. Han berättade den sorgligaste saga jag hört på ett bra tag. Den handlade om en kille som tittade på Blåvitt i måndags. Sen sa han till sin vän att vännen måste lova att berätta för pojkens son om pappan som försvann. Några timmar senare dog han i cancer. Alldeles för ung. Nygift. Med en son som bara är några månader ung.

Sen satt vi på Rose & Crown. En kom fram och tackade för orden om Christian och berättade om hur bra vänner de var, hur ont det gjorde att wor Mowgli bara försvann en dag. Det där med att inte förstå mörkret. Kunde vi gjort annat? Mowgli var ju alltid så glad. Varför?

Det är då du ser saker i ett annat ljus. Då och när du dricker en öl på arenan. För många är fotbollsfans lätta att rita. Du tar bara en schablonkrita och ritar en skinnskalle i grova skor som hoppar på en oskyldig stackare.

Ta ett steg in i vår värld, så upptäcker du så mycket mer. Vänskap, värme, glädje och sorg. Det finns så mycket bra i den här gruppen människor.

Avarterna är av den fulare sorten, men det finns så mycket annat också. I dag var det två ledsamheter som påminde mig. Andra gånger är det glädjen.

Mina bästa vänner har jag hittat på Blåvitts läktare. Vi har hjärtat hos IFK, men vänskapen räcker så mycket längre än 90 minuter (+ tilläggstid).

De är många. De är olika. I dag var de ledsna och lite fundersamma. Det känns bra att nicka och prata tillbaka då.

Så är det i goda vänners lag.

5 reaktioner till “I ett annat ljus

  1. för mig är mina vänner ballonger..som håller mig uppe när jag är nere..som tar mig på färder hisnande och spännade och roande. som ger omtanke när jag däckar..som jag får ge omtanke när de behöver…ett ge och ta förhållande.Som gör att jag aldrig någonsin känner mig ensam.Att jag alltid har någon att luta mig mot när det blåser som faan. De vet om det och jag vet att jag har en plats i deras liv.Som ballonger finns dom omkring mig…ovärderliga…

    1. Det låter finfint det. Fler ballonger är ett måste på den här planeten. Gärna en del med helium så att man kan prata kul också…

    1. Fint det. Ballonger är bra, för de kan vara hur tjocka som helst utan att få ätstörningar – och det finns ingen rasism eller annan skit bland ballonger.

  2. ja där ser..finns massor av anledningar till att mina vänner kallas just Ballonger. DINA anledningar hade jag dock inte varit inne på …så TACKAR för dom 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s