Hållplats 26

Jag hoppas att serveringen är bättre än skyltarna:

C ffe Latte
hoklad
Färsk ressad juice

Lite längre bort säljer de kebab, falafel och pommes.

Jag sitter vid hållplats 26 i en stendöd bussterminal, precis på andra sidan gränsen. Utanför dörrarna härskar göteborgskan, här är det trollhättemål och boråsiska som gäller.

När bussen åker är jag den ende passageraren. Jag hoppas att chauffören inte är en f.d. långradarkille som bytte jobb för att träffa folk. Vi åker runt Nordstan på den fulaste sidan och skär igenom ett Göteborg som inte är vaket, inte ens Gothia Cup har sparkat igång. Två till hoppar på vid Korsvägen. Hurra. Det här började att kännas som Twilight Zone.

Längs motorvägen tävlar billboards om att ha den mest innehållslösa texten med ordet läget som viktigast ingrediens. Det blir oavgjort – 0-0.

Jag går av och förbi affären där jag blev kär när jag var 14 år. Vi gick i samma gymnasium ett tag, jag och hon. Som bortkommen parvel berättade jag aldrig, men jag hade hennes skåpsnummer – 907 – som kod på min portfölj. Både väskan och folks utseende var rätt anskrämliga idéer med 20 år på nacken, så jag tittar aldrig tillbaka. Nu var hon inte en av dem med typiskt 80-talsutseende, men ändå. Det där är en historia som hör lupindalensomrarna till.

Vägen till päronen. Sneda och vinda hus i rött, till vänster rostiga plåttak, till höger ett gult hus där inget händer, nedanför en damm där jag ser hägrar ibland och om jag vänder blicken uppåt en ås som jag trodde var ett berg .

Slit, slipning, skrapning. Vänta nu, brukar det inte vara andra ord på s som dominerar semestern – typ sol, sprit och sex? Nåväl, hallonen är mogna, ormvråken hälsar mig välkommen och det enda som stör stillheten är svalors luftkonster.

Det är rätt harmoniskt här.

3 reaktioner till “Hållplats 26

  1. @ Tvillingen – det regnade rejält i morse och jag rispade mig på en rostig spik. Det tar sig.

    @ Magnus – så sant, så sant. Det här är ett ställe att bli lite nationalromantisk på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s