Att trycka på rätt knapp

Jag har två taklampor i vardagsrummet. En har varit trasig i halvannan vecka. Idag köpte jag äntligen en ny glödlampa, skruvade i den, tryckte på strömbrytaren och självklart hände ingenting. Lampan lös inte.

Det var bara den inre av de två lamporna som funkade. Fan, tänkte jag. Vad är problemet? Ska jag behöva ringa elektrikerbrorsan?

Sen tittade jag på väggen och fick ont i magen. Jag sträckte fram min hand, tryckte på den andra strömbrytaren och – varde ljus.

Det här har pågått i en dryg vecka. Jag har tänt den andra lampan varje kväll, förbannat att jag glömt att köpa en ny glödlampa, och så är felet att jag inte kan trycka på rätt strömbrytare.

Jag är väldigt liten just nu.

6 reaktioner till “Att trycka på rätt knapp

  1. Otroligt rörande. Hoppas du kan lägga det här bakom dig nu. Borsta gruset av knäna och fortsätt vägen fram med huvudet högt. Allt kommer bli bra!

  2. Ha ha ha! Underbart Anjo! Du har gjort det igen! Fått mig att skratta, igenkännande, högt och hjärtligt! Tack ska du ha och ha en underbar dag!

  3. @ Sofia – jag ska försöka härda ut, och kanske bli en bättre människa på kuppen. Jag har lärt mig en ny läxa i livets hårda skola.

    @ Stora M – tack detsamma.

  4. Haha! Oops, som man säger innan man rycker på axlarna och inser att det kommer bli mer och mer av det slaget, tills man också har börjat gömma pengar i madrassen. 😉

  5. @ Suziluz – när jag var i Kina gömde jag mina kreditkort i en tändsticksask, under stickorna. Kom jag ihåg det när jag kom hem? Inte direkt, det blev en del letande och svärande.

    @ Bittan – jag hoppas det, annars kommer många fina glödlampor att gå hädan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s