Regn

Tydligen ska man inte sova länge den 27 juli, för då kommer man att vara trött hela året. Och regnar det i dag kommer det att regna i sju veckor.

I dag väcktes jag av regnet vid tiotiden.

Nåja, det här blir en bra dag från och med nu, eftersom jag redan har klarat av dygnets tråkigheter.

1. Narkostestet: Jag överlevde den sövande läsningen som Sommardöden av Mons Kallentoft utgör. Trist, förutsägbart, taffligt persongalleri. Hoppas Kepler är bättre. Den dunsar ned i lådan vilken dag som helst.

2. Hyenakollen: Sensationsjägarna i kvällspressen har förstås hittat vinklarna om att räddningstjänsten kunde kommit fram snabbare till branden i Rinkeby. Små antydningar om att det kanske inte var så viktigt att rädda sex invandrare. Suck! Journalister är som människor – en del är bra, andra är bara likmaskar i fårakläder.

3. Ledinjidder: Jag höll tillbaka skratt- och kräkreflexerna när Tomas Ledin benämnde sina låter som klassiker i GP i morse: ”… vi försöker arrangera om dem för varje turné. Det får inte bli slentrian, jag vill inte slarva bort klassikerna eftersom de får ett enormt gensvar av publiken.”

Tre prövningar. Jag står upp än. Det här blir en väldigt bra dag. Jag känner mig stark.

4 reaktioner till “Regn

  1. Håller med om att det inte är mycket som lättar upp i den svenska deckarfloden. Inte ens Theorins Skumtimmen eller Nattfåk får mig att vilja läsa halva natten.

    Jo Nesbö däremot – allt utom hans första Fladdermusmannen är kvalitativ högspänning. Samt Mark Billingham. Läs! Läs!

  2. Jag läser faktiskt sommardöden just nu. Fast jag förstår inte riktigt varför, jag gillade ju inte kallentofts förra bok särskilt mycket.. Men den är ok. Ok men inte mer.. Du får rapportera om hur kepplers bok är!

  3. @ Sjumilakliv – tur är väl det, annars hade alla läst samma sak och hur kul hade det varit…

    @ Nemo – jag ska testa Kepler och ge Roslund/Hellström en rejäl chans. Sen är det egna deckare som gäller. Så får du en författarkompis.

    @ Andréa – exakt så var det för mig, men jag tänkte ge honom en ny chans. Den tog han inte. Ska rapportera om Kepler. Du kan få låna den sen, vet jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s