Reklam

Sverigehäftet dunsade ned på mattan och jag bläddrade. Först förstrött, sedan ivrigt. Vilka toppenprodukter.

Kattis & Company tar fram det bästa inom dig vad gäller mode och make up. Jag visste att skönhet kom inifrån, nu är det bevisat. Sen får man en väska och sjal också. De är värda 450 kr, men kan bytas ut mot en tidning, som är värd 49,50???

Broderi – något för alla smaker. Wow, perfekt – något även för mig som hatar att brodera. Det erbjudandet måste jag anta. Dessutom till festpriser.

En eltandborste med borststyrka för märkbara resultat och den kostar bara en spänn. Lustigt nog tillkommer 79,90 i frakt och porto. Men, skicka den bara med posten (porto) och skit i frakten. Vad blir det då?

Hurra, Omega 3 – en olja av farmaceutisk kvalitet. Den är bra för hjärta och kärl (även kokkärl?), men också grym för hjärnan, du får vackrare hud och bättre humör. Det sista lät bra, jag behöver bli gladare om jag ska stå ut med alla särskrivningar i annonsen.

Hmm – ska jag välja hyveln med ett unikt 3-bladssystem eller fyrbladaren från Wilkinson. Vänta, de sistnämnda har reserverat ett paket för mig. Oj, vad personligt – det är oadresserad reklam och ändå pratar de direkt med mig. De lanserar en ny utmanare som redan är en succé. De kan inte bara rakblad, de är klärvoajanta också.

Skulle du lägga om lånen hos en firma vars logga är en leende fot?

Oj, om jag köper fem bokpaket med Margit Sandemo-böcker får jag ett silversmycke som ska bringa mig lycka. Var är mitt kreditkort?

Porslinstallrikar med handlitograferade motiv. Lugna dig pulsen, lugna dig.

Mjukisdress från Amelia för sköna stunder – finns i storlek S/M. Hur låter det egentligen?

Prinsessornas bokklubb är mycket mer än en bokklubb. Skönt att höra.

Hemmets veckotidning erbjuder sudoku på äkta krysspapper. Hör ni? Äkta krysspapper.

Åh, modellmotorcyklar till minne av Elvis! Bakdelen är designad i gitarrform och har ett färgporträtt av Elvis. Tanken har Elvis gyllene signatur (inte skriven av Elvis, men det är stort ändå). Dessutom levereras biken med äkthetsintyg och du kan dela upp betalningen … Varför finns inte den här på tv-shop?

Råd & Rön erbjuder inga premier, inga gratissaker, inga fantastiska premier/bonusar. Känns så … seriöst och ärligt. Usch, jag bläddrar vidare.

Ett romantiskt kakskydd från Allt i hemmet. Wow!

Tre systrar delade en hemlighet som ingen annan kände till … Öh, det är väl själva prylen med hemligheter? Men, jag köper succéserien Tre Systrar ändå. Efter tre paket får jag ett silversmycke med ett hjärta, ett ankare och ett kors. Första bokpaketet kostar 39,50 + 35 spänn i porto. Jag sparar visst 380 kr, jämfört med det vanliga priset som är 149 kr + porto på 35 kr. Fast, ordinarie pris är ju 245 kr, det står inom parentes. Kan en matteprofessor fixa ihop ekvationen så att besparingen blir 380 spänn?

Antik & Auktion – Peder Lamm svarar mig direkt. Konstigt, tidningen ska tryckas och skickas först, men han svarar direkt. Han är nog en magiker, kavajen ser lite Conny Ray-aktig ut i alla fall.

Wow, framkalla de första 100 bilderna gratis. Och inga dolda kostnader – ja, om vi undantar asterisken om porto då (fast den finns ju på sidan efter, så den är inte så dold). Fast Fuji känns bra. Deras egen gubbe, som är med på bild, säger att det är bra färgkort – rätt pris. Dessutom säger han att nöjd kund kommer tillbaka. Wow, så många floskler – och gratis tills man läser asteriskens hemlighet.

Länge leve Sverigehäftet!

8 reaktioner till “Reklam

  1. Aha, är det en mjukisdress man måste ha. Jag har fan aldrig fattat det. Flera år liksom! Jag har inte fattat. Fattat noll. Varför har ingen sagt något!? Då ska man väl genast sluta klaga på att man aldrig får några ”sköna” stunder, och istället skaffa den där mjukisdressen.

  2. Kan du skicka upp häftet till mig när du gjort dina beställningar. Känner att jag MÅSTE ha dessa prylar jag också, mitt liv känns futtigt nu när du visat vägen till lycka och framgång. Särskilt den där Elivs-hojen vill jag ha i min hylla….

  3. @ Elvira – det är skit att de inte lär ut sånt.

    @ Tvillingen – eh, jag klippte ut och skickade in alla talonger. Finns inget kvar. Elvis-hojen – vilken klenod.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s