Basketinspektör

”Ursäkta min herre”, sa jag när dörren öppnades till den flådiga villan i Örgryte. Sen lämnade jag över en lapp med böter på 20.000 kr.

”Vad fan är det här?”

Han såg ilsken ut på det där sättet som bara små människor ser ut.

”Jag kommer från stadsförvaltningen. Du har en basketkorg uppsatt på garaget. Vid kontrollmätning har vi slutit oss till att ringen befinner sig 2,13 meter över marken”, förklarade jag.

”Och?”

Han spelade oförstående, men okunnighet är inget skäl att slippa böter.

”En korg ska sitta 3,05 meter över marken. Genom att ha er korg rätt många procent under det måttet förleder ni era barn att tro att de kan dunka och har en framtid inom sporten, vilket är psykisk barnmisshandel. Böter på 10.000 kr och förverkande av korgen”, sa jag.

”Men, det står ju 20.000?”

Jag nickade.

”I och med att ni har gått under 2,50 meter i höjd räknas det som att ni medvetet försöker få era barn att tro att afroamerikaner förmåga att hoppa högt är gravt överdriven, varför er basketkorg är ett hatbrott. Ytterligare 10.000 i böter.”

”Det här är fan upprörande”, sa han.

”Klaga hos kommunen”, sa jag. ”Jag gör bara mitt jobb.”

… och som han klagade. Tydligen var han någon form av lobbyist för Avenyns företagare och andra intressenter runt den gatan. Tidigare i år har de förbjudit gatumusikanter och numera också taxibilar. Jäpp, efter elva på kvällen är det bara svarttaxiförare på Avenyn. De seriösa förarna får inte köra in på Avenyn. Ytterligare en spik i paradgatans kista.

Och när någon med intressen i Avenyn klagar hos kommunstyrelsen i Ankeborg Göteborg, då agerar de. Så, nu har jag fått sparken – och måste dessutom göra 200 timmars samhällstjänst, vilket innebär att jag ska spela one-on-one med sonen till han som fick mig sparkad.

Göteborg är en korrumperad stad.

4 reaktioner till “Basketinspektör

 1. Ja fy sjutton, inte klokt va…Här kommer en rättskaffens man och vill ställa till rätta och så slutar det med att taxi inte får ta sig in på Avenyn. Kanske lika bra att du fick sparken när allt kommer omkring?

 2. …och ingen gatumusik har ni numera heller.

  Förresten. Var stolt! Att få sparken från kommunen tror jag är en bedrift, liksom stordåd.

  Jag trodde annars det var lite som Hotel California:
  ”… you can never leave!”

  1. Haha, när jag jobbade inom sjukvården så var det så – kom du väl in, då var du fast. Jag tror på fullt allvar att en del i administrationsbyggnaden dog redan på 1800-talet.

   Gatumusiken? Ja, av alla dumma, jävla kalle anka-lagar, så är det en av de dummaste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s