Fyra hjul och två ben

Strax innan Heden…

Kundvagnen har fyra hjul. Den är fylld med påsar och annat som leder tankarna till amerikanska uteliggare. Ägaren är märkt av de hårda åren. Han står och skriker på en kvinna som står på andra sidan gatan med en lika packad kundvagn. Jag vet inte om det är stora flyttdagen, men det känns tragiskt.

Hon skriker med den hesa och spruckna röst som bara kvinnor kan få efter många års missbruk. Han sluddrar, typiskt narkomansludder, och vrålar att hon är en hora som inte kommer över gatan. Antingen har hon tröttnat, eller så bryr hon sig om att det är röd gubbe.

Jag går vidare och får sällskap och av en annan fyrhjuling fylld av en treåring (uppskattningsvis). Han råstirrar på mig med butter min, men den unge som slår mig i arga leken är inte född. Till slut spricker butterheten – och självklart räcker jag ut tungan i en segergest.

I motsatt riktning går en vårdare som knuffar en rullstol framför sig. Där sitter en gammal man och ler mot solen. Han är gammal, skrynklig och krympt, men jättestor inuti som alla andra.

Jag har korsat Heden nu och det är slut på fyrhjulingar. Jag möter en flicka på två ben. Hon har precis övergivit sin fyrhjulingstransport och klampar klumpigt längs cykelbanan och får tvåhjulingarna att vika undan. Hon ler. Jag ler.

I andra hörnet klämtar klockan från kyrkan. Och jag misstänker att det är för paret med kundvagnarna. Jag hoppas att jag har fel och att det han skrek på deras språk betydde: kom hit älskling, i kväll ska vi äta chateaubriand.

Promenaden tar två minuter. Tänk vad mycket som ryms på så lite tid och på en så liten plats.

Fortsättning följer, för det händer alltid något…

2 reaktioner till “Fyra hjul och två ben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s