Vänster och höger

Idag är det alla vänsterhäntas dag. Briljant, vi är en förtryckt minoritet och förtjänar verkligen en dag. Många genier är eller var vänsterhänta; Alexander den store, John McEnroe, Matt Groening, jag. Högerhänta? Tja, Adolf Hitler är väl den tydligaste symbolen för folk som använder högerhanden. Nog om det.

I övrigt är vänster och höger rätt oväsentligt. Ibland får jag frågan om det och då vill folk att jag ska ange politisk hemvist. Jag brukar säga att jag har en vänsterarm och en högerarm och båda behövs för att kramas riktigt bra.

Jag har dock en viss förkärlek för att använda högerhanden …till datormusen. Idag tog jag mig till en sjukgymnast och fick rådet att växla hand ibland. Sagt och gjort, nu ligger datormusen till vänster om burken. Kruxet är bara att jag har fått fyra raserianfall när jag med högerhanden försökt få markören på skärmen att röra sig med hjälp av min mobiltelefon.

16 reaktioner till “Vänster och höger

 1. Barack Obama. G.H Bush. Bill Clinton. Einstein. Drottning Viktoria. Henry Ford. Alexander den store. Fidel Castro (hmm). Uri Geller (hmm igen) John Dillinger. H.G. Wells. Kurt Cobain. Phil Collins. Errol Garner. Judy Garland. Albrecht Dürer. M.C. Escher. Paul Klee. Michelangelo. Tom Cruise. Robert DeNiro. Greta Garbo. Kermit the Frog (YESS!) Steve McQueen. Telly Savalas. Peter Ustinov. Phil Esposito. Jimmy Connors.

  …to name a few

 2. @ Daniel – helt sant.

  @ Plastfarfar – Uri Geller, det är lite läckert ändå.

  @ PaljettenQ – det var sannerligen goda nyheter. Muppar är världsförbättrare.

 3. Läste något märkligt i anslutning till de vänsterhäntas dag, nämligen att de skulle se bättre under vatten. Har inte kunnat sluta fundera på det där. Varför skulle den egenskapen vara starkare hos vänsterhänta?
  Hjälp mig?

 4. @ Kontaktmannen – du är stygg, men spelar inte riktigt i hans liga.

  @ Tvillingen – märkligt. Men, vi får ordna det. Jag tar med mig brorsan och så slänger vi ned en sån där optikertavla i havet och ser vem som kan läsa nedersta raden.

 5. Hur många vänsterhänta så kallade genier och idrottsmän ni än räknar upp så finns det desto fler högerhänta av dom, inte bara för att det procentuellt finns fler högerhänta personer. Det är enbart löjligt att påstå att vänsterhänta skulle ha vissa fördelar gentemot högerhänta. Om det skulle vara så så skulle de flesta vara vänsterhänta. Men nu är det tvärtom, högerhäntheten dominerar. Varför? Dom starkaste överlever. Förresten är Tom Cruise högerhänt, likaså var Picasso det trots att det påstås annorlunda. Och hur briljant var/är Clinton egentligen? Nä, kom igen. Det känns som att vänsterhänta har ett behov av att hävda sig för att dom är i minioritet och drar fram detta med att dom skulle vara bättre. Har haft med många vänsterhänta/vänsterfotade personer att göra genom åren och inte en enda av dom är mer konstnärlig, bättre i bollsporter etc. snarare tvärtom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s